Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неработещ скоростомер мареа jtd 105 ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Неработещ скоростомер мареа jtd 105 ?

    Здравейте колеги, Скоростомера на мареата се вкл. когато му е кеф така да се каже. Понякога се закрепва и изкарва много време , но изкл. и край. Само той не работи. Проверили са ми при сервиз долу този механизъм който се върти и отчита и ми казаха , че е здрав. Сега незнам цялото табло ли трябва да сменя или само километража , от това ли е изобщо . Нормален средно технически грамотен човек може ли да си го свали?П.П. Монтираха ми аларма при подаване на контакт се натиска бутонче което пуска подгряващите свещи и май горивната помпа. Забелязах , че гокато съм дал на контакт и я пусна по енерция и не съм натиснал това бутонче срелката на оборотомера започва да се вдига и когато натисна бутончето пада... Незнам има ли връзка .

    #2
    Ако не е от алармата е от датчика на ск. кутия.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

    Коментар


      #3
      Re: Неработещ километраж мареа jtd 105 ?

      zeziok написа:
      Здравейте колеги, километража на мареата се вкл. когато му е кеф така да се каже. Понякога се закрепва и изкарва много време , но изкл. и край. Само той не работи. Проверили са ми при сервиз долу този механизъм който се върти и отчита и ми казаха , че е здрав. Сега незнам цялото табло ли трябва да сменя или само километража , от това ли е изобщо . Нормален средно технически грамотен човек може ли да си го свали?П.П. Монтираха ми аларма при подаване на контакт се натиска бутонче което пуска подгряващите свещи и май горивната помпа. Забелязах , че гокато съм дал на контакт и я пусна по енерция и не съм натиснал това бутонче срелката на оборотомера започва да се вдига и когато натисна бутончето пада... Незнам има ли връзка .
      Почти сигурно е от VSS.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

      Коментар


        #4
        Ако само километража не работи, то проблема е в самото табло.При така зададен въпроса се подразбира, че скоростомера работи и той.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

        Коментар


          #5
          Съжелявам , че некоректното ми описание ви е подвело можеби . Скоростомера работи от време на време , както съм написъл понягока си работи идеално и в един неопределен момент срелката пада като покосена и до тук.Аз съм от малък град и тук майсторите са такива ,че успяха да проверят този механизъм който върти и отчита и казаха , че е здрав, но незнаят защо отказва скоростомера и ме посъветваха да сменя цялото табло там.Та като съм почнал с оплакванията също когато друсне някаде колата и изведнъш леко се спъва и светва една лампичка като дюза с пръски ... Казаха ми , че това е възможно да е от замърсен горивен филтър.

          Коментар


            #6
            Колега, по първия проблем - когато стрелката на скоростомера "умре", километражът продължава ли да отчита? Ако да - проблем в таблото, ако не - проблем с датчика за скоростта, на скоростната кутия.

            Коментар


              #7
              Благодаря ... от датчика е ... лесно ли се сваля тоя датчик?

              Коментар

              Working...
              X