Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo MultiWagon лампите във вратите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo MultiWagon лампите във вратите

Значи искам да разбера къде точно се бърка за да изкараш 2-те габаритчета на левия фар на Стилото. Всички раководства и работи съм ги свалил даже късият фар сменях миналата седмица. Питам, понеже когато сменях късия ми отне 2 мин да сваля подкалника и 45мин или 1 час да успея да бутна пластмасовия капак след като махаш скобата, която го държи.И така се бях ядосал понеже се озорих и със смяната на лампата, че се отказах да разбирам как да извадя и габарита понеже и той е изгорял. Извинявам се, че пускам поредната тема за такава манипулация, при наличитето на толква инф., но не разбрах къде се бърка за габаритите просто. Сега за по лесно и гумата ще свалям. Благодаря предварително
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp MultiWagon 2004
    Lada 2105 1.3 60hp 1990 :D

Процедурата е същата,като да сменяш лампите за къси и дълги.Към едната лампа на габаритите се подхожда откъм капака за късите,а за другата откъм капака за дългите.Нанизани са на едни пластмасови водачи(ще ги нарека фасунги),които в краищата си са плоски за да се хванат и издърпат.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Багодаря ти ! Ще пробвам после или утре и дано се справя по - бързо и по - леко отколкото първият път. :D

Коментар

Колегата ти е обяснил (само "фасунгите" аз бих нарекъл по-скоро "държачи" ) - мисля, че няма да имаш проблем да се ориентираш. Все пак, ето една картинка на десния фар, сниман откъм калника ("дръжката" на втория габарит не се вижда на снимката, но изглежда по същия начин).
        Прикачени файлове
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

защо винаги трябва да го правите на обратно? толкова ли е трудно да свалите бронята и да извадите фара?след като го разгледате подробно ще знаете как се сменят всички крушки и следващият път ще може да ги смените с напипване.бронята се сваля лесно.просто гледайте къде какво я държи.ако не сте виждали "държачите" на габарита, няма как да разберете, че приличат на райбер и преди да дърпате трябва да ги завъртите леко.
          FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

Оправих габарита смених си го няма проблем вече. За да не отварям нова тема какъв вид са лампичките във вратите понеже лампата на таблото продължава да свети, че има изгоряло, а във вратите нямам дори и стари лампи затова питам.

Коментар

според ръководството - W5W, 5W

Коментар

Това ми е ясно че е W5W 5W то и на пластмасовата кутиика така си пише въпроса ми е как изглежда като габаритните лампички ли. Така като гледах "фасунката" така да я нареча е със иглички накрая ли лапичката немога да разбера. Просто нямам пример по които да искам в магазина.

Коментар

Mu7aKa написа:
                  Това ми е ясно че е W5W 5W то и на пластмасовата кутиика така си пише въпроса ми е как изглежда като габаритните лампички ли. Така като гледах "фасунката" така да я нареча е със иглички накрая ли лапичката немога да разбера. Просто нямам пример по които да искам в магазина.
                  Пробвах с такава за габарит и нищо нестана и затова питам. Сега пак ще слезна да не нещо неправилно да съм сложил ама...

Коментар

Само дето съм завършил електорника Ами то е само една пластмаса. http://www.prikachi.com/images.php?i...3/3276013M.jpg http://www.prikachi.com/images.php?i...4/3276014V.jpg Не ми качва по др. начин снимките. Какво трябва да има вътре някаква пластинка ли. Ако може някои да снима негово работещо да ми покаже ще съм много благодарен.

Коментар

Темата е за търкане

Коментар

Working...
                      X