Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със статичното електричество.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със статичното електричество.

Колеги, "боцка" ме ток от вратите, всеки път когато сляза от колата след каране. Преди не го правеше това, но от към месец и нещо е така и вече започва да ме дразни Има ли някакви антистатични "защити" по тези коли и къде евентуално мога да ги намеря? Сега се сетих, че преди горе долу 2 месеца си купих тапицерия за седалките. Възможно ли е да е от това?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

напълно е възможно да е от тапицерията за седалките
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

При мен също от около месец бие яко ток ама яко. Абсолютно нищо по колата не е променяно междувременно.

Коментар

Airfan написа:
        При мен също от около месец бие яко ток ама яко. Абсолютно нищо по колата не е променяно междувременно.
        И мен. Отскоро. Пердаши ме за добро утро и лека вечер. И аз нищо не съм правил по колата.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Щом по колите нищо не сте пипали, остават дрехите и/или обувките да са виновни.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

И при мен е същото - от около 2-3 седмици ме пердаши яко щом пипна колата ... Нито нещо по самата кола е променяно, нито по дрехи, обувки

Коментар

Прочетох 2-3 подобни теми от търсачката и явно проблема е масов, а решението е да се хваща металната част на вратата преди да стъпите на земята От друга страна е полезно... Ако возите например тъщата, винаги изчаквайте да слезе първа
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Много сте се напргнАли - разпуснете малко, освободете напрежението...
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Първо спрете са носите найлонови анцузи и други опаковачни материи за дрехи.Само памучни дрехи.Второ косата се подстригва на 2 или 3 номер.Трето има антистатични препарати за тапицерия.Четвърто ако и това не помогне си купувате един електошок и си го пускате по 10мин на ден, за да свикнете.Пето ако не помагат гореспоменатите започвате да добивате ток от себеси и да изкарвате кинти.Заедно всички който имате излишък от ток може да създадете ел.централа.
                  КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Антистатична гумена лента. Аз онзи ден сложих такава на уното

Коментар

и мен от около месец ме бие ток от вратите при всяко излизане от колата

Коментар

Зачистете си масите! Преди да го направя ми се случваше всеки ден. Сега се случва от дъжд на вятър.. по-често при грамотевични бури! :D
                        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Хващате се за нещо метално по вратата, след това стъпвате на земята и няма да ви "боцка" :D .
                          Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Абе колеги,вас май сериозно ви пере токо :D (и на мен ми се е случвало)
                            FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                            Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

сериозно или не и мен ме удря на всяко слизане от мареята от около месецкъде ги има тия антистатични ленти ?
                              Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

Working...
                              X