Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-високи обороти при еднаква скорост преди и сега

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По-високи обороти при еднаква скорост преди и сега

Здравейте,вчера забелязах, че колата ми (Фиат купе 1.8 ) работи на по-високи обороти, в сравнение с миналта година, при една и съща скорост. Излизам извън градско само топлите сезони и за това чак сега го забелязах. Миналата година 90 км/ч бяха при 2500 оборота, сега са около 3100. Какъв може да е проблемът? И някой знае ли къде в Бургас има компютърна диагностика и как вървят цените?
    Coupe 1.8 16V

Ако си сигурен в това, което пишеш и оборотомера показва реално, то си за смяна на съединител.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
      Ако си сигурен в това, което пишеш и оборотомера показва реално, то си за смяна на съединител.
      На диагностиката може ли да се види дали оборотите, които показва оборотомерът, са реалните или има разминаване?
      Coupe 1.8 16V

Коментар

RAADOO написа:
        Danchojn написа:
        На диагностиката може ли да се види дали оборотите, които показва оборотомерът, са реалните или има разминаване?
        Може, да. Но това за различните обороти не виждам как, може да стане, освен ако не си сменял ск. кутия с друга.
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Ако смениш размера на гумите може да се променят показанията на километража.Моето браво ме шашна по същия начин, защото си знам че на 3-та прави около 130 до червено, а миналата седмица гледам километрите са 100 оборотите около 3000 и почнах да ускорявам на 6000 оборота бях на 110 км, а трябваше да съм на 130.Оказа се че километража не показва правилно от време на време.Но смяна на размера на гумите може също да ти повлиае на показанията.
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Гумите са същите като от миналта година, а и зимните и летните ми са с еднакъв размер.Утре ще пробвам да тръгна от 3-та с ръчна и да видя дали ще ми изгасне колата...
            Coupe 1.8 16V

Коментар

stefaka222 написа:
              Ако смениш размера на гумите може да се променят показанията на километража.Моето браво ме шашна по същия начин, защото си знам че на 3-та прави около 130 до червено, а миналата седмица гледам километрите са 100 оборотите около 3000 и почнах да ускорявам на 6000 оборота бях на 110 км, а трябваше да съм на 130.Оказа се че километража не показва правилно от време на време.Но смяна на размера на гумите може също да ти повлиае на показанията.
              мисля си,че смяната на размера на гумите може само да даде разлика в радара на полицайте
              Човекът е човек когато е на път.

Коментар

Колега ,включи на 5 и ще паднат оборотите Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 .То бива да е грешка в гумите ама чак такава.На диагностика засечи оборотите какво показва на стенда и по уред.
                Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Спомените са ти грешни просто
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

viktorsterev написа:
                    Колега ,ключи на 5 и ще паднат оборотите Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 .То бива да е грешка в гумите ама чак такава.На диагностика засечи оборотите какво показва на стенда и по уред.
                    Колега, майтапа на страна, обаче аз един ден се чудя защо с 80 съм вече в 3600 оборота и чак след 30км видях, че си карам още на 4та, а си мислех, че съм на 5та...
                    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                      Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                      EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                      EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

според мен спомените ти са грешни, виж при някой със същата кола какви обороти му държи

Коментар

Не са ми грешни спомените. 100 % съм сигурен, защото почти винаги спазвам извънградското ограничение от 90 и съм виждал оборотомера стотици пъти. А и 3100 оборота на 90 км/ч на 5-та не ви ли се струват много за кола 130 кс?
                          Coupe 1.8 16V

Коментар

Опри я в тротоар. Включваш на 4-та, даваш газ и пускаш плавно съединителя. Ако изгасне или качи тротоара е добре. В противен случай ще избуксува. Също може както си в движение с около 60км/ч. на 5-та, даваш газ до край и гледаш какво ще се случи. Напълно възможно причина е омекнал притискател. Но първо да си сигурен в оборотомера трябва.
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

RAADOO написа:
                              Не са ми грешни спомените. 100 % съм сигурен, защото почти винаги спазвам извънградското ограничение от 90 и съм виждал оборотомера стотици пъти. А и 3100 оборота на 90 км/ч на 5-та не ви ли се струват много за кола 130 кс?
                              Колега, не мисля, че е нормално, но незнам дали това зависи от конете на колата, мисля, че е свързано повече със скоростната кутия Аз на 90 съм с 2900~3000 оборота, обаче съм 75 кончета и 1.2 двигател
                              Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Working...
                              X