Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да сваля вентилатора на парното?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да сваля вентилатора на парното?

Колеги ако някой е свалял вентилатора за вентилация на купето на Браво/а или Мареа да каже начина че аз се опитах но не успях да разбера закрепването му, а също и ако има друго вентилаторче (къде се намира и как да го стигна )че в студовете като дам на контакт и от климатроника посвирва известно време без да е включен вентилатора. Благодаря предварително

Сигурен ли си че свиренето е от климатроника? Понякога свиренето е от моторчето на клапата за външния въздух.

Коментар

Не е от клапата

Клапата за затваряне на външния въздух е отворена. Работи нормално и не свири. Питах едно сервизче за климатици и те казаха че на повечето коли ( не знаеха за Фиат) имало малко вентилаторче което обдухва датчика за вътрешната температура на климатроника .То се включвало веднага като дадеш контакт и работи периодично за да е вярна температурата за сравнение със зададената на климатроника.

Коментар

Re: Не е от клапата

KKK написа:
        Клапата за затваряне на външния въздух е отворена. Работи нормално и не свири. Питах едно сервизче за климатици и те казаха че на повечето коли ( не знаеха за Фиат) имало малко вентилаторче което обдухва датчика за вътрешната температура на климатроника .То се включвало веднага като дадеш контакт и работи периодично за да е вярна температурата за сравнение със зададената на климатроника.
        Правилно са ти казали ! С една добавка от мен-и на Фиатите е така !Успех !
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Благодаря Веско , като остана по свободен ще се опитам да го открия къде се намира това вентилаторче, и да сваля и големия вентилатор, явно няма някой който да го е свалял. Ще пиша после за резултата

Коментар

вентилатор...

KKK написа:
            Благодаря Веско , като остана по свободен ще се опитам да го открия къде се намира това вентилаторче, и да сваля и големия вентилатор, явно няма някой който да го е свалял. Ще пиша после за резултата
            Колега-една идея за свалянето !-днес бях в една морга и видях вентилатора-големия на Брава-сваля се по същия начин като на Пунто-намира се под таблото- над краката на пасажера-три самонарязващи болчета отдолу-откачаш конектора с жиците и готово ! Мотора с перката се сваля,като се натиснат с плоска отверка три гумени чопа-които го държат към пластмасата-може да ги наплюнчиш за по лесно сваляне...Вентилатора и мотора е Бош-на пластмасата отвън пише Магнети-Марели...+номерНе съм сигурен за всички Браво/а, но на тази е така-като на Пунто.Успех !
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Хм, ще пробвам процедурата, там не съм се ровил......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
              X