Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан ли е блока на Мареа 1,6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това, че не ти къркори в казанчето показва че проблема не е между главата и блока. Ето защо: при такт засмукване цилиндъра ще засмуче вода, но при такт сгъстяване и такт работа ще връща газове в охалаждата течност и тя ще ти бълбука като врящ чайник. Щом само я пие тая вода, според мен тя влиза някъде непосредствено преди смукателните клапани. А те са в главата.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

nikola_nikolow написа:
      Dido_Lyubenov написа:
      Смукателния колектор пластмасов ли е или алуминиев ?
      алуминиев
      Виж, незнам как е при теб, но преди имах бензинова кола, и през смукателния колектор циркулираше охлаждаща течност с цел затопляне на горивната смес. Но беще карбуратор, не ижекция. Ако и в твоя колектор циркулира антифриз, може да пропуска гарнитура между смукателния колектор и главата, или самия колектор да се е пробил мжду водната риза и въздушния канал.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

И аз си мисля,че проблема е някъде там.Днес трябва да е слагал някаква зелена течност в казанчето за антифриз и да я е оставил да работи.Ако е бил спукан блока местото ще се оцвети в зелено.Има ли нещто такова според вас.

Коментар

Благодаря за информацията.Ще напиша крайния резултат като я оправя :D

Коментар

nikola_nikolow написа:
            И аз си мисля,че проблема е някъде там.Днес трябва да е слагал някаква зелена течност в казанчето за антифриз и да я е оставил да работи.Ако е бил спукан блока местото ще се оцвети в зелено.Има ли нещто такова според вас.
            Идеята е добра

Коментар

В първите два поста на тази страница е истината Като цяло водата влиза някъде преди клапаните.

Коментар

Working...
              X