Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан ли е блока на Мареа 1,6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукан ли е блока на Мареа 1,6 16v

Здравейте.Имам Мареа 1,6 16v,карах я няколко месеца и от скоро започна да вкарва вода в цилиндрите.Закарах я на майстор 2 пъти гледаха главата,шлайфаха я,и я сложиха.Покарах я 10-тина километра и започна да пуши и харчи антифриза много повече от преди.Въпросът ми е дали според вас е за шлайфане блока или по-вероятно е спукан?

Принципно си личи от къде и къде е влизала водата. Блока не ми се вярва да е спукан. Щом гори течността когато работи двигателя.... значи е спукано някъде където няма налягане.

Коментар

По-вероятно е да е спукана главата, някъде дето не се вижда. Прегрявал ли си я. Всички цилиндри ли пълни или само един. Като свалиш главата, огледай дали си личи някъде да е пропускала гарнитурата, и ако да дали е от горната или долната страна на гарнитурата.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        По-вероятно е да е спукана главата, някъде дето не се вижда. Прегрявал ли си я.
        Не съм,но можеби старите собственици са.Главата я слагаха в пещ 2-ма различни майстори и казаха,че със сигурност не е спукана.

Коментар

chaveto написа:
          Принципно си личи от къде и къде е влизала водата. Блока не ми се вярва да е спукан. Щом гори течността когато работи двигателя.... значи е спукано някъде където няма налягане.
          Не поясних,че я извърля през ауспуха заедно със бял пушек.

Коментар

nikola_nikolow написа:
            chaveto написа:
            Много бързо отговаряш :D Върнах се на предния пост да допълня, и не разбрах кога си писал нови неща :D Това за белия пушек през ауспуха - ясно. Винаги от там излиза всичко което мине през цилиндъра. Въпроса е , че ако има нужда от шлайф глава или блок, то гарнитурата между тях ще е повредена там където пропуска водата и ще се разбере веднага къде е проблема. Има ли нещо видимо по гарнитурата. Място където си личи да е пропуснала ?
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Като работи ДВГ, къркори ли в разширителния съд антифриза - има ли мехурчета като че ли ври ?

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                nikola_nikolow написа:
                chaveto написа:
                Много бързо отговаряш :D Върнах се на предния пост да допълня, и не разбрах кога си писал нови неща :D Това за белия пушек през ауспуха - ясно. Винаги от там ислиза всичко което мине през цилиндъра. Въпроса е , че ако има нужда от шлайф глава или блок, то гарнитурата между тях ще е повредена там където пропуска водата и ще се разбере веднага къде е проблема. Има ли нещо видимо по гарнитурата. Място където си личи да е пропуснала ?
                Благодаря За съжаление още не съм виждал гарнитурата.Според майстора ми е крив блока.Каза ми,че щом като шлайфахме главата без блока и губи повече течност,може би са били криви и двете и сега главата е права,а блокът е крив.Ама ми се струва малко странно да се изкривят и двете. Нали за това блокът е чугунен,а главаа алуминиева да се криви само тя.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                  Като работи ДВГ, къркори ли в разширителния съд антифриза - има ли мехурчета като че ли ври ?
                  Не,просто започва да спада нивото

Коментар

първо се увери, че наистина го гори. второ, хич не се занимавай с ремонти, а вземи един двг 2 ръка за 300 лв от някой стар форумен член, от някоя блъсната или нещо такова кола.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Досега не бях чувал за крив блок. Може да има място изядено от течноста, ако е била скапана гарнитурата, ама да се изкриви ...

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                        Досега не бях чувал за крив блок. Може да има място изядено от течноста, ако е била скапана гарнитурата, ама да се изкриви ... Абе тоя да не те кръщава нещо ?
                        И аз така си мисля.Каза за изкривено на челото.Аз понеже много не разбирам и за това се допитвам.

Коментар

Смукателния колектор пластмасов ли е или алуминиев ?

Коментар

pakumba написа:
                            първо се увери, че наистина го гори. второ, хич не се занимавай с ремонти, а вземи един двг 2 ръка за 300 лв от някой стар форумен член, от някоя блъсната или нещо такова кола.
                            Лошото е,че вече вложих пари за главата(шлайфане и смяна на 8 водача).И се си мисля,че може да е нещо елементарно,примерно дефектна гарнитура.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              Смукателния колектор пластмасов ли е или алуминиев ?
                              алуминиев

Коментар

Working...
                              X