Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прецакан маховик JTD105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прецакан маховик JTD105

От няколко месеца имах сериозни вибрации в цялата кола, първоначално рядко после все по често. На моменти пък вибрациите направо липсваха. Смяната на тампоните на двигателя не промени нищо. Причината се оказа в демпферния маховик.Други симптоми - страхотно чукане на желязо в желязо при палене и гасене без натиснат педал на съединителя и придръпване при движение без натиснат педал на газта и ниски обороти.Ето снимка веднага след свалянето на скоростите. Тази стружка в средата е остатъка от сепаратора на лагера.Тук се вижда как се е трил дори в корпуса:Няколко снимки на сваленият диск:И едно клипче: Клипчето качено в ЮтубОгромни благодарности на emzo и kik73bg !

Направо важна я прави темата, защото се чува перфектно как звучи един разбит маховик.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Бихте ли го качили в youtube това?

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=VRbklHO4Df4
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Кога последно е бил проверяван маховика? Имал ли е луфт? Колко е бил?
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

преди 2 години и почти 50 000 км е сменен съединителя и тогава по думите на майстора маховика е бил наред

Коментар

Е то аз откога разправям, че на JTD-то със съединителя задължително се сменя и маховика, защото не се знае какъв пробег още му остава. В момента може и да изглежда добре, но дали може да навърти пробега на новия съединител. Това никой не може да го гарантира.пп. Хубаво са наредени сачмите на първата снимка

Коментар

Живко, чуваш ли се, какви ги приказваш.Колко фиат потребителя, ше сменят маховик при всяка смяна на съединител ?Освен мен
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това е една друга тема за разговор - колко фиат потребителя ще сменят маховика. По правило трябва.

Коментар

Aко е здрав при смяната и след това колата се кара в обороти няма да има проблем. Маховика се чупи при използване на "еластичността" на дизела от ниски обороти на 3,4 и 5 предавки.

Коментар

///// написа:
                      Това е една друга тема за разговор - колко фиат потребителя ще сменят маховика. По правило трябва.
                      Мисля, че такова правило няма описано никъде в техническата литература. Аз като се наложи да сменя съединител на 25 000 км, пак ли трябваше да сменя маховика, който също беше на 25 000 км?

Коментар

Съединител 250 лева + маховик 700 лева + труд 100 лева - че аз по добре да добавя още толкова и да сменя колата Иначе повечето километри на колата са навъртени миналата година - около 40 000, а за времето откакто я имам общо към 100 000По километраж е 190 000, а реално + още 90 000 ... така че като цяло съм доволен. Да не кажа че това е първият по сериозен ремонт който правя.

Коментар

А какво се е случило, че съединител на 50 000 км да сдаде така брутално багажа?

Коментар

Съединителя който смених преди 2 години не беше износен. Беше си със нарезите все още. Смених го защото се беше прецакал лагера - направо се беше счупил и беше изпаднал. И не можех да сменям скоростите. Купих нов комплект Валео от АХМ. Сега пак беше разбита ламаринената стойка на лагера но очевидно от какво. Може и тогава маховика да е бил зле но тогава ми казаха че е читав и смених само съединителя. Сега сменям само маховика и лагера ...

Коментар

ilkor написа:
                              Съединителя който смених преди 2 години не беше износен. Беше си със нарезите все още. Смених го защото се беше прецакал лагера - направо се беше счупил и беше изпаднал. И не можех да сменям скоростите. Купих нов комплект Валео от АХМ. Сега пак беше разбита ламаринената стойка на лагера но очевидно от какво. Може и тогава маховика да е бил зле но тогава ми казаха че е читав и смених само съединителя. Сега сменям само маховика и лагера ...
                              Би ли пуснал снимка на притискателя?

Коментар

Working...
                              X