От няколко месеца имах сериозни вибрации в цялата кола, първоначално рядко после все по често. На моменти пък вибрациите направо липсваха. Смяната на тампоните на двигателя не промени нищо. Причината се оказа в демпферния маховик.Други симптоми - страхотно чукане на желязо в желязо при палене и гасене без натиснат педал на съединителя и придръпване при движение без натиснат педал на газта и ниски обороти.Ето снимка веднага след свалянето на скоростите. Тази стружка в средата е остатъка от сепаратора на лагера.Тук се вижда как се е трил дори в корпуса:Няколко снимки на сваленият диск:И едно клипче: Клипчето качено в ЮтубОгромни благодарности на emzo и kik73bg !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прецакан маховик JTD105
Collapse
X
-
Е то аз откога разправям, че на JTD-то със съединителя задължително се сменя и маховика, защото не се знае какъв пробег още му остава. В момента може и да изглежда добре, но дали може да навърти пробега на новия съединител. Това никой не може да го гарантира.пп. Хубаво са наредени сачмите на първата снимка
Коментар
-
///// написа:Това е една друга тема за разговор - колко фиат потребителя ще сменят маховика. По правило трябва.
Коментар
-
Съединител 250 лева + маховик 700 лева + труд 100 лева - че аз по добре да добавя още толкова и да сменя колата Иначе повечето километри на колата са навъртени миналата година - около 40 000, а за времето откакто я имам общо към 100 000По километраж е 190 000, а реално + още 90 000 ... така че като цяло съм доволен. Да не кажа че това е първият по сериозен ремонт който правя.
Коментар
-
Съединителя който смених преди 2 години не беше износен. Беше си със нарезите все още. Смених го защото се беше прецакал лагера - направо се беше счупил и беше изпаднал. И не можех да сменям скоростите. Купих нов комплект Валео от АХМ. Сега пак беше разбита ламаринената стойка на лагера но очевидно от какво. Може и тогава маховика да е бил зле но тогава ми казаха че е читав и смених само съединителя. Сега сменям само маховика и лагера ...
Коментар
-
ilkor написа:Съединителя който смених преди 2 години не беше износен. Беше си със нарезите все още. Смених го защото се беше прецакал лагера - направо се беше счупил и беше изпаднал. И не можех да сменям скоростите. Купих нов комплект Валео от АХМ. Сега пак беше разбита ламаринената стойка на лагера но очевидно от какво. Може и тогава маховика да е бил зле но тогава ми казаха че е читав и смених само съединителя. Сега сменям само маховика и лагера ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар