Здравейте колегиКарам Браво ГТ и от както съм го взел /3 г. вече/ съединителя малко се втвърди. Всеки, който се качи да го кара казва едно и също: Как го караш с този съединител? На мен не ми прави впечатление да е толкова твърд, но има голяма разлика сравнен с на Брава 1.8 и Браво 1.9 ЖТД. А вървежа си е същият и май не буксува. Някаква идея ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Твърд съединител - дали е проблем ?
Collapse
X
-
Моя е същия(или поне беше), за мен специално ми беше твърд, някой казват, че им е перфектен, но за мен все си беше твърд. От няколко седмици стана доста по-мек и ме по-кефи, иначе и моя не е буксувал и не ми е правил проблеми. По принцип съм чувал, че е симптом за смяна..., за мен лично моя за сега не е :P P.P: С палио съм, не браво
-
И на мен ми е твърд (съединителя). По нЕкое време омекне, но после пак се втвърдява (съединителя
).И аксиалният лагер вие като турбина на дизел... Б@л съм ги. Не ги барам, докато не се скапят
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Оги, това със смянато на маслото не става ли на въпрос за хидравличните съединители? И при тях не е ли свързано с маслото на хидравликата? Иначе, както казах на мен ми омекна съединителя и сега като прочетох мнението ти се сетих, че последния път сменях маслото на скоростната кутия, дали е възможно от него да е омекнал??
Коментар
-
Принципно съединителя се втвърдява от износване, започват да се обръщат пластините на притискателя и затова става твърд. Вече ако проблема е някъде по жила, педали.... е друг въпрос.Като цяло обаче не е желателно да се кара така. При Фиат не знам как стоят нещата, но при други автомобили се износват, чупят, късат....... жила, водачи, педали, вилки........
Коментар
-
z_sutrov написа:ogi28b написа:Смяната на спирачната течност води до значително омекване на педала
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар