Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Твърд съединител - дали е проблем ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Твърд съединител - дали е проблем ?

Здравейте колегиКарам Браво ГТ и от както съм го взел /3 г. вече/ съединителя малко се втвърди. Всеки, който се качи да го кара казва едно и също: Как го караш с този съединител? На мен не ми прави впечатление да е толкова твърд, но има голяма разлика сравнен с на Брава 1.8 и Браво 1.9 ЖТД. А вървежа си е същият и май не буксува. Някаква идея ?
    Bravo 1.8 GT

Моя е същия(или поне беше), за мен специално ми беше твърд, някой казват, че им е перфектен, но за мен все си беше твърд. От няколко седмици стана доста по-мек и ме по-кефи , иначе и моя не е буксувал и не ми е правил проблеми. По принцип съм чувал, че е симптом за смяна..., за мен лично моя за сега не е :P P.P: С палио съм, не браво
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Колега карай и си свиркай. Ако му е дошло времето ще го смениш, дотогава не го бърникай
      Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
      Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

И на мен ми е твърд (съединителя ). По нЕкое време омекне, но после пак се втвърдява (съединителя ).И аксиалният лагер вие като турбина на дизел... Б@л съм ги. Не ги барам, докато не се скапят
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Смяната на спирачната течност води до значително омекване на педала

Коментар

ogi28b написа:
            ... На съединителя
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Предвид това, че темата е за твърд съединител, вероятно и моят отговор се отнася за този педал, който управлява съединителя. Или накратко - да.

Коментар

Оги, това със смянато на маслото не става ли на въпрос за хидравличните съединители? И при тях не е ли свързано с маслото на хидравликата? Иначе, както казах на мен ми омекна съединителя и сега като прочетох мнението ти се сетих, че последния път сменях маслото на скоростната кутия, дали е възможно от него да е омекнал? ?
                Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Принципно съединителя се втвърдява от износване, започват да се обръщат пластините на притискателя и затова става твърд. Вече ако проблема е някъде по жила, педали.... е друг въпрос.Като цяло обаче не е желателно да се кара така. При Фиат не знам как стоят нещата, но при други автомобили се износват, чупят, късат....... жила, водачи, педали, вилки........

Коментар

ogi28b написа:
                    Колега, понеже не съм вещ по тези неща, може ли да обясниш по-подробно как едното влияе на другото?
                    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                    Ex.Opel Astra

Коментар

Причината е,че като се износва феродовия диск от него пада фрикционен материал на муфата на аксиалния лагер(залепва се за греста)и затрудняват движението му.Има възможност с ВД40 да се пръсне през отвора на съединителя.И да почерпите :D

Коментар

z_sutrov написа:
                        ogi28b написа:
                        Колега, понеже не съм вещ по тези неща, може ли да обясниш по-подробно как едното влияе на другото?
                        Разбира се, колега. При моделите с хидравличен съединител - хидравличната течност в помпите на съединителя идва от казанчето със спирачна течност. Затова смяната на спирачна течност много подобрява работата на помпите и твърдостта на педала. Изпитах го преди 2 седмици на моята кола.В темата никъде не става ясно с какъв съединител е колата на автора, затова уточнявам - ако е с Браво JTD - то това което пиша важи.

Коментар

Това със спирачната течност ще го пробвам, защото и друг път съм чувал подобни неща но мислех, че са измислици. А иначе Бравото е 1.8 бензиново.И ще последвам съвета на колегата Hristian_Aleksiev... като стане нещо тогава ще го пипам сега.... няма
                          Bravo 1.8 GT

Коментар

Щом Бравото е 1.8 бензиново - това със спирачната течност със сигурност няма да ти помогне. Може да я смениш, ако не си я сменял в последните 2 години, особено ако често скачаш на спирачките. Просто защото и е дошло времето. Но съединителят не е хидравличен, май.

Коментар

Със сигурност е с жило и смяната на течността няма да повлияе но оглед смазване или подмяна на жилото ще повлияе (да се надяваме в достатъчна степен)!
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Working...
                              X