От три дни при запалване оборотите на празен ход минават "2" и след като двигателят поработи 5 мин. започват постепенно да спадат и всичко се нормализира. Имате ли идея за възможната причина?Мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Високи оборти на празен ход
Collapse
X
-
Според мен се ебава синият датчик за температурата - подава грешно инфо и ECU - то вдига оборотите!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Само сутрин ли е, или при всяко палене на колата ти вдига обороти?Щото при мен сутрин като паля винаги са ми около и над 2000об. мисля, че е нормално това. Смукача си държи някакви оборти докато загрее колата и после си падат в нормите."..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
Brava 1.4 12V
Коментар
-
Za kakvi 2000 oborota stava vypros. Pri zapalvane i normalna rabota na smukacha, trqbva da poddyrja okolo 800 ob/min, bez znachenie dali e zagrqla ili ne. Pone moqta beshe taka okolo 3 godini, predi da mi se skape typiq smukach. Probvah siniq dattchik - s normalno rabotesht go smenihi pak nikykyv efekt - qvno ne vzima info ot tam. Taka i ne moga veche 8 meseca nqkoi da go opravi ili da mi kaje ot kade vzima info.
Коментар
-
spark написа:Провери си термостата... и при мен държеше около 1800 оборота при запалване и се колебаеха докато загрее. Сега държи 1400 оборота и със загравянето плавно падат до 800-900."..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
Brava 1.4 12V
Коментар
-
Моля ви - кажете ми тогава от къде взима информация автоматичния смукач. Моя след смяна на двигателя въобще не деиства. Проверих моторчето - работи. Свалих от едно уно със същия двигател синия датчик и го сложих на моята и пак не задейства. Вече в чудо съм се видял и не знам как да го оправя. Така мисля освен на мен ще помогнете и на колегата, за да разбере от къде идва и неговия проблем.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар