Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Самоволно нулиране на дневния километраж - Брава ЖТД

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Самоволно нулиране на дневния километраж - Брава ЖТД

    Преди известно време ми се случи дневния километраж да се нулира без моя намеса. Отдадох това на разхлабена клема на акумулатора, като предполагах че при пуск на двигателя, при големия пусков ток е нарушено захранването на елемента отговарящ за километража. Притегнах клемите и известно време проблемът не се беше появявал. До днес...А днес километражът ми започна да се нулира при всяко пускане /гасене/ на двигателя. Пиша пускане /гасене/ защото не мога и няма как да съм сигурен дали това става при пускане или гасене. Ситуацията е следната: Подавам кнтакт с контактния ключ, изчаквам да премине чек контрола /или както и да се казва/ т.е. показанията за нивото на маслото и при появяване на километража се изписва общия километраж, а показанията на дневния са 0.0 км. Запускам двигателя и изминавам определено разстояние, което се отбелязва на дневния километраж. Гася двигателя. След секунди отново подавам контакт, изчаквам чек контрола и... дневния километраж отново показва 0.0 км. Това ме наведе на мисълта, че е много вероятно нулирането да се получава не при запускането на двигателя, а при гасенето му т.е. при отнемане на контакт и причината въобще не е при клемите на акумулатора, а някъде другаде. Къде?Моля ако някой се е сблъсквал с описания проблем и е намерил решение да пише. Видно от заглавието на темата става въпрос за Брава ЖТД.
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

    #2
    Колегата Оги имаше подобен проблем от слаб акумулатор.Я пробвай да сложиш друг акумулатор за проба
    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

    Коментар


      #3
      Категорично отхвърлям варианта със слабия акумулатор. Гаранционен SZNAJDER 75 Ah, окото му свети зелено, върти като вентилатор...Не, няма начин. Освен това километража се нулира преди да съм завъртял... или след като съм изгасил. Но не и по време на запускането на двигателя. Освен това при въртене със слаб акумулатор радиото си губи настройките, а това не се получава в случая.Благодаря за бързия отговор!!!
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

      Коментар


        #4
        на един мой колега километража почна да му се нилира след като сложи ксенон.. ти имаш ли такъв ? евтините модели правят такива мизериии
        Fiat Bravo 1.2 16V, 99г. -

        "Колата е като жената: обичаш ли си я , колкото и да ти харчи, няма значение"

        Коментар


          #5
          ако си сложил ксенон 100% от там ти е проблема има тема как се оправя проблема потърси я
          Haters Gonna Hate

          Коментар


            #6
            Нямям ксенон или каквито и да е "подобрения" по колата. Даже в момента си е с оригиналния радиокасетофон.
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

            Коментар


              #7
              Пише, че километражът се нулира при подаване на контакт. Ксенонът изобщо не е свързан с темата. Моят проблем се проявяваше само при стартер. Акумулаторът ми също светеше зелено, стартерът въртеше мощно и колата палеше от всеки път. Почисти масата на таблото. Тя се намира като махнеш жабката, поглеждаш най-вдясно, все едно на гърба на горната панта на дяснаат врата, един болт с глава 13 мм, с черни кабели, хванат за купето. Може също да провериш дали към самото табло не прекъсва захранването - като го свалиш и измериш захранващия му кабел. Само да не дадеш на контакт при свалено и изключено табло!Провери дали копченцето на самото табло, което е за нулирането - се натиска нормално. Ако сваляш таблото и го отваряш - опитай да капнеш 2-3 капки ВД40 или подобен препарат там където контактува копченцето. Издухай с въздух ако имаш възможност, може и мощно с уста. И все пак - опитай с друг акумулатор. Виж с един мултицет дали напрежението му остава над 9 волта по време на контакт и стартер. Не съм сигурен дали клеморедът имаше отношение към таблото....Откога прави така? Нещо друго необичайно има ли?

              Коментар


                #8
                Провери и клемите на акумулатора- за всеки случай.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

                Коментар


                  #9
                  Благодаря на всички отзовали се. От два-три дни всичко е нормално, но поне масата на таблото мога да проверя - там където ми посочи колегата ogi28b. Ще проверя и копчето за нулиране - да не би то да контактува без моя намеса.
                  Peugeot 301
                  Punto 1.9 JTD - на жената

                  Коментар


                    #10
                    Аз имах същият проблем като взех моето браво.Оказа се, че се дължи на изгорял бушон.Бушона е за Плафона, клаксона и временният километраж.

                    Коментар


                      #11
                      А какво е твоето Браво?

                      Коментар


                        #12
                        ogi28b написа:
                        А какво е твоето Браво?
                        1.6 16в 103 коня 99г.

                        Коментар


                          #13
                          Колега Венко, намери ли причината? Питам, защото днес и на мен ми се случи същото, на два пъти. Досега не ми беше правила този номер. Първият път беше много необичаен: пъхам ключа в патроника и без да съм го завъртял и градус, таблото светна все едно е на контакт и след две секунди изгасна. След това дадох на контакт, брояча беше на нула. Вторият път, след няколко палене/гасене в рамките на половин ден и брояча е ОК, след поредното даване на контакт показа 0.0. Не ми остана време да извърша описаното в поста на Оги.
                          Brava 1.9 JTD 100, 2001

                          Коментар


                            #14
                            Колега, аз също имам подобен на твоя проблем. При мен обаче е ясна причината, плюсовата клейма на акумулатора ми изтърва понякога, особено след преминаване по неравности.
                            Тя ми вика: "Имам си приятел!"... хаха! То и аз си имам телевизор в къщи, ама ходя на кино!

                            Коментар

                            Working...
                            X