Още едно въпросче имам.Когато карам на 1-ва равен път и пусна газта колата се движи бавно,като инжекцията поддържа 1000 оборота и колата върви.Ако подам леко газ и искам да карам на 1500 оборота започва едно придърпване.Същото нещо се получава и при 2-ра скорост.Не съм пробвал на 3-та и 4-та.Ако подам повече газ или отнема газта проблемът изчезва,но не мога да разбера от къде идва.Прави го и на бензин ,и на газ(с газов инжекцион съм)Умът ми не стига от къде може да идва този проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с придърпване-РЕШЕНО (след 3.5 г.)
Collapse
X
-
Провери си свещите, защото при така описания режим на работа на двигателя (ниски обороти) и при опит за ускорение, двигателя поема по-голямо количество горивна смес, която вероятно не изгаря добре. За да си сигурен, заслушай се дали няма детонации в изпускателните тръби когато ускоряваш.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Благодаря за съвета,но не са и свещи,защото бях с НГК,проблемът го имаше,сложих нови БЕРУ-Платинум и пак го има. Двигателят работи много добре на ниски обороти.Мърка,като котенце и странно е защо точно в този диапазон на оборотите се появява проблемът.Все едно подаваш рязко и след това отнемаш газта.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Съгласен съм че една комп диагностика ще каже най-добре.Не е обикновенна електрически система да ти кажа да си смениш капачката и кабелите така че не мога да ти помогна и няма смисъл да гадаем какво може и какво не може да е.Едно стендче ще покаже къде точно е проблема и може да се крие в съвсем неочаквана от нас джаджа (някое вакуумче или датчик за незнам какво или куп други бръмбъзлъци).Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Ми според мен нямаш проблем бе нормално е на ниска предавка да придърпва особено ако даваш малко газ или не съвсем постоянно една и съща газ по-точно.Все едно да засилиш на 1-ва и да пуснеш газта ми колата кво прави спира но много рязко на всяка по горна предавка това е все по мялко осезаемо и към 3 още се усеща то затова и се спира на 3та примерно като е по екстремнно спирането ако трябва и 2-ра се вкарва -4 5 съвсем не това е спроед менПо добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
Дедра Турбо Интеграле
Коментар
-
Явно не съм разбран добре.Карам на 1-ва без газ.Проблем няма.Колата се движи без придърпване и оборотите са малко над 1000.Подавам леко газ до достигане на 1500 оборота и задържам газта.В един момент започва да придърпва,като придърпването си е доста сериозно,все едно пускаш газта и подаваш отново газ.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Явно не съм разбран добре.Карам на 1-ва без газ.Проблем няма.Колата се движи без придърпване и оборотите са малко над 1000.Подавам леко газ до достигане на 1500 оборота и задържам газта.В един момент започва да придърпва,като придърпването си е доста сериозно,все едно пускаш газта и подаваш отново газ.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
dudulia написа:Явно не съм разбран добре.Карам на 1-ва без газ.Проблем няма.Колата се движи без придърпване и оборотите са малко над 1000.Подавам леко газ до достигане на 1500 оборота и задържам газта.В един момент започва да придърпва,като придърпването си е доста сериозно,все едно пускаш газта и подаваш отново газ.Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар