Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с придърпване-РЕШЕНО (след 3.5 г.)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен проблем с придърпване-РЕШЕНО (след 3.5 г.)

Още едно въпросче имам.Когато карам на 1-ва равен път и пусна газта колата се движи бавно,като инжекцията поддържа 1000 оборота и колата върви.Ако подам леко газ и искам да карам на 1500 оборота започва едно придърпване.Същото нещо се получава и при 2-ра скорост.Не съм пробвал на 3-та и 4-та.Ако подам повече газ или отнема газта проблемът изчезва,но не мога да разбера от къде идва.Прави го и на бензин ,и на газ(с газов инжекцион съм)Умът ми не стига от къде може да идва този проблем.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

...

Коментар

Не си прав,защото го имаше преди поставянето и!

Коментар

Провери си свещите, защото при така описания режим на работа на двигателя (ниски обороти) и при опит за ускорение, двигателя поема по-голямо количество горивна смес, която вероятно не изгаря добре. За да си сигурен, заслушай се дали няма детонации в изпускателните тръби когато ускоряваш.
        Настоящата - Ford Focus ST
        Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
        Франкенщайн - R.I.P.
        Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Благодаря за съвета,но не са и свещи,защото бях с НГК,проблемът го имаше,сложих нови БЕРУ-Платинум и пак го има. Двигателят работи много добре на ниски обороти.Мърка,като котенце и странно е защо точно в този диапазон на оборотите се появява проблемът.Все едно подаваш рязко и след това отнемаш газта.

Коментар

Ами в такъв случай истината ще се покаже на яве само с копютърна диагностика. Всичко останало е гадаене и предположения.
            Настоящата - Ford Focus ST
            Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
            Франкенщайн - R.I.P.
            Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Съгласен съм че една комп диагностика ще каже най-добре.Не е обикновенна електрически система да ти кажа да си смениш капачката и кабелите така че не мога да ти помогна и няма смисъл да гадаем какво може и какво не може да е.Едно стендче ще покаже къде точно е проблема и може да се крие в съвсем неочаквана от нас джаджа (някое вакуумче или датчик за незнам какво или куп други бръмбъзлъци).
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Явно ще се ходи на комп диагностика.Благодаря за отзивите.

Коментар

Ми според мен нямаш проблем бе нормално е на ниска предавка да придърпва особено ако даваш малко газ или не съвсем постоянно една и съща газ по-точно.Все едно да засилиш на 1-ва и да пуснеш газта ми колата кво прави спира но много рязко на всяка по горна предавка това е все по мялко осезаемо и към 3 още се усеща то затова и се спира на 3та примерно като е по екстремнно спирането ако трябва и 2-ра се вкарва -4 5 съвсем не това е спроед мен
                  По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
                  Дедра Турбо Интеграле

Коментар

Явно не съм разбран добре.Карам на 1-ва без газ.Проблем няма.Колата се движи без придърпване и оборотите са малко над 1000.Подавам леко газ до достигане на 1500 оборота и задържам газта.В един момент започва да придърпва,като придърпването си е доста сериозно,все едно пускаш газта и подаваш отново газ.

Коментар

Провери си състоянието на прекъсвача, който служи да познава напълно затваряне на дроселната клапа, дали работи нормално.Close throttle position switch
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

dudulia написа:
                        Явно не съм разбран добре.Карам на 1-ва без газ.Проблем няма.Колата се движи без придърпване и оборотите са малко над 1000.Подавам леко газ до достигане на 1500 оборота и задържам газта.В един момент започва да придърпва,като придърпването си е доста сериозно,все едно пускаш газта и подаваш отново газ.
                        Иди при Митко на Банска - това е по пътя за баните след църквата св.Богородица острия ляв и десен завой - на самия десен завой е - аз от никой друг майстор не съм толкова доволен - копа му прочете моята без проблем цялата и даже пипахме зададеите настройки, направи ми газ анализ и т.н. Обикновено се занимава и с пипкави неща от които другите бягат. Взе ми 20 лв всичко а после повторния газ анализ - безплатно. Може би имаш някакъв дерт със елетриката щом ти го прави и на двете горива, или е ТПС щото ако се не лъжа газовия инджекцион взима инфо и от него...
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

при мен имаше същия проблем и се оправи като смених капачката на делкото, но мисля че ти нямаш капачка- така че провери как точно е направено при теб
                          Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Къде се намира този ключ "Close throttle position switch", че и аз съм с абсолютно същия проблем? Благодаря предварително.
                            Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

dudulia написа:
                              На мен ми се случи нещо подобно, когато на бензиностанцията ми заредиха вместо А95, 92. Така, че нищо чудно проблемът ти да е от по-ниско октаново число. Когато преди месец ходих на диагностика сериозно ми обърнаха внимание, че тези двигатели са много чувствителни към горивото. Опитай с гориво от друга бензиностанция или газостанция, различни от последните, където си заредил и виж как ще са държи колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_17
                              Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

Working...
                              X