Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е да намалява антифризът?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално ли е да намалява антифризът?

Колеги,въпросът дали е нормално да намалява антифриза макар и малко при условие,че няма външни течове,ме интересува доста отдавна.При бравото и при типото ми се губят около 100 грама за 2 месеца и около 1000км.Забелязах,че при типото почна да се губи като се затопли.Капачката ми е с клапан,данеби да се изпарява от там?Пък може и гарнитурка на главата да е,точно преди месец лееко я прегрях,като скъсарх ремък(имам пусната тема за случая).При вас намалява ли въобще?
    Fiat Brava 1.2,16в

може да намалява, но не толкова многона първо време смени капачката на разширителния съд...понякога има много малки пукнатини в радиаторите, от които се губи антифриз при загряла кола - в този случай направо се изпарява и много трудно се открива
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

По принцип точният отговор е че при изправна система антифризът не намалява.

Коментар

Едно допълнение-капачката на разширителния съд,когато загася двигателя леко цвърти.Чувам я като загася мотора.Маркучите са нормално твърди според мен и като отворя разширителния съд излиза въздух,но не много.Защо да сменям капачката,от там изпарява ли или друго се има предвид.
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Маи отвара на ниакакво налиагане, но до 110гр. триабва да е бетон.
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

и аз имам същия проблем и при се губи също антифриз и като е загряла свири от капачката НО при мен като е много загряла започва и да кипи което мисля че не е нормално и че не е затворено от всякаде възможно ли е кипенето да идва от развалена капачка или е възможно и от спукан радиатор ?
            1.6 16v 96 г. 103 hp.
            България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
            Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

Струва ми се, че и при двамата капачката не работи правилно.

Коментар

Re: Нормално ли е да намалява антифриза

tipo33 написа:
                ...Пък може и гарнитурка на главата да е,точно преди месец лееко я прегрях,като скъсарх ремък...
                тоя случай го забрави, въобще не си я прегрял тогава
                Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

tipo33 написа:
                  Едно допълнение-капачката на разширителния съд,когато загася двигателя леко цвърти.Чувам я като загася мотора.Маркучите са нормално твърди според мен и като отворя разширителния съд излиза въздух,но не много.Защо да сменям капачката,от там изпарява ли или друго се има предвид.
                  Така, това е всъщност, предпазен клапан. Конструкцията му е много много проста. Пружинка и гумен тампон. Изпуска само от налягане. С годините остарява гуменият тампон, или изгнива пружинката. Почва да си пуска непрекъснато. Изпарява се само водата, така че като доливаш, доливай дистилирана вода, за да не стане твърде много антифриза в системата. Така че на първо време си смени Предпазно - изпускателният клапан(капачката). Тя е редно да работи, лятно време в жегите, като загасиш двг, температурата се покачва леко, поради това, че не работи вече помпата и надува леко. Този клапан трябва да фъсне малко и да освободи. След малко пак да речем, но да работи непрекъснато си говори за постоянно отворен,т .е. повреден.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Някой може ли да каже ясно как да се тества този клапан на капачката на антифриза, за да разберем дали е наред или не?

Коментар

трябва да си направиш някаква опитна установка и да я тестваш под наляганена капачката пише при какво налягане сработватова е един вид предпазен клапан и обикновено сработва на налягане около 10% над написанотои след това отново да затвори при налягане около 10% под написаното
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Това ще е трудна работа, какви са симптомите при неработеща, примерно ако е постоянно отворен клапа й, и не държи налягането, какво се случва при това положение в охладителната система на автомобила, при затворена постоянно не отпускаща клапа, ясно че ще избие антифриза отнякъде, но при недържаща налягане какво става?

Коментар

Започва да ври, обемът силно се увеличава и течността се излива. Може да доведе до прегряване.

Коментар

Значи има видими следи около капачката от антифриз, така ли да разбирам?

Коментар

Колега, една капачка не струва много. Смени я с нова и тогава ще му мислиш, ако пак имаш загуби.Ако всичко е наред, нивото в разширителното казанче не трябва да пада. Смених антифриза преди почти две години и грам не съм доливал.
                              Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Working...
                              X