Това за минаването на 7-8км на бензин,преди да мине на газ са врели некипели. При изправен термостат, през зимата минавам на газ след 1км. Ако температурата е под -10 градуса,тогава ми се налага да карам по-дълго време на бензин,защото съм настройл инжекторите да загреят до 10 градуса и тогава да минават на газ. През лятото карам максимум 100м на бензин. Относно смяната на филтри и свещи,то смея да твърдя,че такива не сменям по-често,защото съм с ГИ и ламбдата коригира сместа.Ако съм с конвенционално газово,то тогава е желателна смяна на въздушен филтър на 5-7000км или регулировка на газовата. Не знам защо в БГ винаги се смята времето за което ще се избие дадена машина,уредба,а не се смята тоталната полза от нововъведението? Да,ще се избие след 1-2 години (при малък пробег),но след това ще карате на половин цена и ще бъдете собственик на една уредба,която струва 1000 лева и може да бъде монтирана на друга кола,ако решите да сменяте собствената. Интересно е какво става,ако прибавим към стандартните километри на месец,ходене на море,планина,екскурзия и т.н? Аз лично без да карам много километри на година съм навъртял и на двете коли по близо 40 000 км на газ. Равносметката ми показва,че след изминаването на още 30 000км ще мога да бракувам колите си,само защото съм ги избил от разликата газ- бензин.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как мога да си "спъна" колата?
Collapse
X
-
dudulia написа:Това за минаването на 7-8км на бензин,преди да мине на газ са врели некипели. При изправен термостат, през зимата минавам на газ след 1км. Ако температурата е под -10 градуса,тогава ми се налага да карам по-дълго време на бензин,защото съм настройл инжекторите да загреят до 10 градуса и тогава да минават на газ. През лятото карам максимум 100м на бензин. Относно смяната на филтри и свещи,то смея да твърдя,че такива не сменям по-често,защото съм с ГИ и ламбдата коригира сместа.Ако съм с конвенционално газово,то тогава е желателна смяна на въздушен филтър на 5-7000км или регулировка на газовата. Не знам защо в БГ винаги се смята времето за което ще се избие дадена машина,уредба,а не се смята тоталната полза от нововъведението? Да,ще се избие след 1-2 години (при малък пробег),но след това ще карате на половин цена и ще бъдете собственик на една уредба,която струва 1000 лева и може да бъде монтирана на друга кола,ако решите да сменяте собствената. Интересно е какво става,ако прибавим към стандартните километри на месец,ходене на море,планина,екскурзия и т.н? Аз лично без да карам много километри на година съм навъртял и на двете коли по близо 40 000 км на газ. Равносметката ми показва,че след изминаването на още 30 000км ще мога да бракувам колите си,само защото съм ги избил от разликата газ- бензин.
Коментар
-
Когато не можеш да си позволиш да наливаш гориво в колата или слагаш газова уредба, или я продаваш , или просто не я караш. Друга алтернатива аз лично не виждам. В случая е въпрос на личен избор на най-малкото зло . ПоздравиPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Пак от тарикатлък си купуват дизелите и защото са чували че горят по 5 на сто нафта и наливат хиляда че и повече лева още при покупката на колата. Други пък ги дават същите 1000 за да карат на газ и си карат наистина евтино . За какви инвестиции говорим тогава , купуваш си кола по мерак и според джоба . На колегата газова не му е решение , вие за дизел му говорите - откъде пари за друга кола . Няма безплатно каране колега , освен с крадено гориво , ама и то излиза скъпо понякога А ако сериозно искаш да ти стане икономичен автомобила поддържай го в идеална кондиция за годините му и после си намери сериозен специалист да си поиграе със стратегиите на ECU-то и да ти го "чипне" в посока намаляване на мощността И тогава обаче не очаквай чудеса - кола караш не мотоскутерче , трябва си мощност за да се движи и гориво за да си я набави
Коментар
-
infineon написа:ntodorov написа:AnotheR написа:Братле то браво хгт 2000 20в 147 коня не дава 14 в града бе хахахаха ! какво ме направи ти напрао ме уби с разход с това 1.6 върви го давай на скрапаA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар