От известно време насам си мисля за нещо такова за намаляване на разхода. Напоследък предвид скъпият бензин се ограничавам само да ходя на работа и обратно. Това прави около 6-7 километра в едната посока, което пък обуславя един доста голям разход - над 12л/100км.Та има ли начин да се направи нещо, било то софтуерна интервенция или нещо друго?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как мога да си "спъна" колата?
Collapse
X
-
AnotheR написа:Братле то браво хгт 2000 20в 147 коня не дава 14 в града бе хахахаха ! какво ме направи ти напрао ме уби с разход с това 1.6 върви го давай на скрапаAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
AnotheR написа:Братле то браво хгт 2000 20в 147 коня не дава 14 в града бе хахахаха ! какво ме направи ти напрао ме уби с разход с това 1.6 върви го давай на скрапаA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
За 6-7км. колата не влиза ли в работна температура? Би трябвало до 3-я км. да е на 90гр.(в топло време де)Ако имитираш темп. сензора ще стане, като караш Еку да си мисли, че е загряла. Ще свалиш от разхода докато е студена, но трябва да вниваш да не ти гасне. Правил съм подобно изпълнение само че със стъпково моторче. Т.е. вместо него имах монтиран водопроводен кран - не се шегувам. Той реализира перфектна манипулация на въздуха. Единственият недостатък беше, че първата 1 мин.(най-много) да не му даваш да загасне с педала, лекичко разбира се. Това го направих, докато си отремонтирах стъпковият мотор. Но точно тогава оборотите на празен ход са били "бетон". Колата вървеше прекрасно и разхода се смъкна но не помня с колко. Разбира се всичко това си е един кръжок Поздрави и Успех.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ти пък кога ходиш на работа с колата Колкото пъти мина покрай вас - си седи закотвена на тротоара Сега по темата - ако изобщо ще слагаш някакво алтернативно гориво - слагай метан, и не се занимавай с някакви други глупости да пипаш ламбда сонди и други работи - нищо няма да постигнеш, даже наобратно. Единственно съвета на колегата Danchojn може да доведе до някакъв минимален резултат, но като симулираш висока темп. на двг-то със съпротивление съответстващо на загрял двигател.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар