Здравейте колеги, имам малко странен проблем с волана на мойто чудо След удара очаквах да й има нещо, но странното е, че като я взех от сервиза го нямаше. Проблема е, че за да се кара направо колата волана трябва да седи леко в дясно, като го изправя отива в ляво и то не малко... нарочно казах, че го нямаше проблема като я взех от сервиза, защото точно за такова нещо се опасявах и я проверих, но всичко беше точно. Тук искам да подчертая, че преди няколко дни сложиих летните гуми, ако има някакво значение... Също така се чудя да не е и от пътя, че все по 1 маршрут го забелязах това.. Някой да даде някакво мнение? Дали е възможно тази мизерия да идва от шарнирния болт или кормилния накрайник? (колата беше ударена вдясно - със счупен шенкел)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отклонение от пътя
Collapse
X
-
че за да се кара направо колата волана трябва да седи леко в дясно, като го изправя отива в ляво
Коментар
-
dimaldim написа:Извинявам се, ако съм се изказал неправилно(неразбираемо)! Като пусна волана колата върви направо просто волана седи в дясноFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
При мен колкото пъти го правиха със застопорвване - никога, ама никога не го изправят. Предпоследният път уж беше наред, правиха ми така - аз го държа направо, а той регулира, дори карах малко, стори ми се ок, изминах 40-50 метра, и обратно. На другия ден карах извънградско и тогава се видя, че не е направо. Последният път - преди 2 седмици - казах на техника да се качи и той да пробва колата защото ще види колко е изкривен, и колко трябва да го намества. Той се качи, направи едно кръгче, качи я пак на стенда врътна малко и сега воланът е абсолютно перфектен, идеално направо е. Понякога е много важно да знаеш, че колата се движи точно напред или точно назад само като си гледаш волана. Например ако е тъмно, а трябва да се върнеш право назад. Аз не бих оставил волана крив, но всеки си има виждания по този въпрос.
Коментар
-
На реглаж да ти регулират предницата при изправен волан. На мен казват от канала нагласи си волана направо и го дръж, аз го нагласям и вадя ключа да се заключи, а те си регулират. Така е най - добре според мен.[/quote]Ако отидеш на качествен стенд няма значение дали ще ти е блокиран волана..........Лятото ходих на качествен стенд и там данните за автомобила се вкарват в компа. Натам вече си излизат всичките стойности за положение на гуми........П.С При автомобил на който се следи положението на волана..... забравете да презацепите волана.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар