Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отклонение от пътя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отклонение от пътя

Здравейте колеги, имам малко странен проблем с волана на мойто чудо След удара очаквах да й има нещо, но странното е, че като я взех от сервиза го нямаше. Проблема е, че за да се кара направо колата волана трябва да седи леко в дясно, като го изправя отива в ляво и то не малко... нарочно казах, че го нямаше проблема като я взех от сервиза, защото точно за такова нещо се опасявах и я проверих, но всичко беше точно. Тук искам да подчертая, че преди няколко дни сложиих летните гуми, ако има някакво значение... Също така се чудя да не е и от пътя, че все по 1 маршрут го забелязах това.. Някой да даде някакво мнение? Дали е възможно тази мизерия да идва от шарнирния болт или кормилния накрайник? (колата беше ударена вдясно - със счупен шенкел)
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

реглаж предница
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Mхм, 20-25лв струва някъде.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

че за да се кара направо колата волана трябва да седи леко в дясно, като го изправя отива в ляво
        Как да го разбираме това ? Че трябва да прилагаш усилие да държиш волана леко надясно ,защото ако го пуснеш колата отива веднага на ляво ли ?Важното е като се движиш по равен път без наклони на пътя и пуснеш волана колата да не отива било на ляво ,било надясно. А това в какво положение се намира самия волан според мен е без значение .
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Извинявам се, ако съм се изказал неправилно(неразбираемо)! Като пусна волана колата върви направо просто волана седи в дясно
          Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Свиркай си тогава и не пипай нищо. :D

Коментар

dimaldim написа:
              Извинявам се, ако съм се изказал неправилно(неразбираемо)! Като пусна волана колата върви направо просто волана седи в дясно
              На реглаж да ти регулират предницата при изправен волан. На мен казват от канала нагласи си волана направо и го дръж, аз го нагласям и вадя ключа да се заключи, а те си регулират. Така е най - добре според мен.
              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

коцев написа:
                Свиркай си тогава и не пипай нищо. :D
                Колега, то не е проблем, но мен лично ме дразни много волана да е накриво
                Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Ти си знаеш и за себеси си прав . Аз пък от опит знам ,че почна ли нещо да го доизкусурявам си отварям после още много работа и проблеми . :D

Коментар

Можеш да караш така, По добре иди на реглаж!
                    Ето ме вече с Фиат

Коментар

коцев написа:
                      Ти си знаеш и за себеси си прав . Аз пък от опит знам ,че почна ли нещо да го доизкусурявам си отварям после още много работа и проблеми . :D
                      Подкрепям напълно мнението ти колега!
                      Fiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
                      Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year

Коментар

При мен беше така след реглажа на предницата,видях го чак на другия ден и не ми се даваха 30 лева за нов реглаж.Извадих си волана от шлиците (горе),завъртях го с 3-4 шлица на където трябваше и готово
                        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Не знам как ви правят реглаж на колите, при мен първо застопоряват волана, и после правят реглаж. Аз бих се върнал в сервиза, за тяхна сметка, да ми изправят волана.
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

При мен колкото пъти го правиха със застопорвване - никога, ама никога не го изправят. Предпоследният път уж беше наред, правиха ми така - аз го държа направо, а той регулира, дори карах малко, стори ми се ок, изминах 40-50 метра, и обратно. На другия ден карах извънградско и тогава се видя, че не е направо. Последният път - преди 2 седмици - казах на техника да се качи и той да пробва колата защото ще види колко е изкривен, и колко трябва да го намества. Той се качи, направи едно кръгче, качи я пак на стенда врътна малко и сега воланът е абсолютно перфектен, идеално направо е. Понякога е много важно да знаеш, че колата се движи точно напред или точно назад само като си гледаш волана. Например ако е тъмно, а трябва да се върнеш право назад. Аз не бих оставил волана крив, но всеки си има виждания по този въпрос.

Коментар

На реглаж да ти регулират предницата при изправен волан. На мен казват от канала нагласи си волана направо и го дръж, аз го нагласям и вадя ключа да се заключи, а те си регулират. Така е най - добре според мен.[/quote]Ако отидеш на качествен стенд няма значение дали ще ти е блокиран волана..........Лятото ходих на качествен стенд и там данните за автомобила се вкарват в компа. Натам вече си излизат всичките стойности за положение на гуми........П.С При автомобил на който се следи положението на волана..... забравете да презацепите волана.

Коментар

Working...
                              X