Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на амортисьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на амортисьори

Здравейте всички! Случайно попаднах на този форум и трябва да кажа, че съм много впечатлен от приятелската атмосфера, която цари. Искам да попитам за съвет: предните амортисьри на Пунтото, което току що купих са омаслени. Трябва ли да се сменят веднага и какви да сложа - газови, маслени, марката има ли значение?
    Пунто '96

слагаш такива за каквито ти стигат парите, аз лично на мойта кола бих сложил газови- но причината е ясна защо не слагам. А иначе за марката някой друг да каже кой са най-добри.
    Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Фактът, че има омасляване неизбежно навява помисли за смяна. Но аз съм карал старата си кола с омаслени амортисьори доста време без да имам неприятности и дори разни майстори ми разправяха за смяна, клатиха колата и т.н. Обаче отидох в D&N в овча купел - тогава огледа на ходовата част + шок тест на амортисьори там беше безплатен и ме увериха, че амортисьорите се представят в нормите. Освен с D&N шок тест има и под моста Чавдар посока Сточна гара. Струва 6 лв и си получаваш разпечатка. След това ще си прецениш трябва ли да се сменят или не. Рабира се ако имаш износване на гумите "на петна" или пък колата е очевидно нестабилна и подскача по неравности - може да ги смениш без да даваш 6-те лв А, и добре дошъл във форума
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Един приятел си сложи БОГЕ ама даде много пари...
        N.Y. State of Mind

Коментар

По-добре си ги смени щом са омаслени. Естествено,ако имаш налични пари. Ще усетиш значително подобрение на стабилността на колата особено, ако си вземеш газови. Те по принцип ги водят,че возят по-твърдо, но това не бива да те притеснява,защото от гледна точка на стабилността са перфектни. Аз си смених задните амортисьори с AL-KO и съм много доволен от тях.

Коментар

Като говорим за амортесьори може ли някой от форума да ми каже на колко пари са тези cofap за които говорите отдавна питам тук там но никой не казва оринтировачна цена . Благодаря ви.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
              Като говорим за амортесьори може ли някой от форума да ми каже на колко пари са тези cofap за които говорите отдавна питам тук там но никой не казва оринтировачна цена . Благодаря ви.
              около 70 лева са за твоята кола бройката.

Коментар

Working...
              X