Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

километраж на Punto - проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

километраж на Punto - проблем

Както някои от вас знаят отскоро съм собственик на Punto 1.7TD. Преди няколко седмици поглеждайки прибора отчитащ общо изминатите километри а и дневния километраж забелазах, че цифрите са съвсем разместени(преди това естествено проблема го нямаше). Нито една не е на точната си позиция. Иначе километража си работи - отчита изминатите километри. В това състояние е наистина трудно човек да каже какво точно показва. Аз си го разбирам ама... Какъв е проблема и от какво може да е причинен.
    Fiat Punto 1.7TD

Re: километраж на Punto - проблем

bogidar написа:
    Както някои от вас знаят отскоро съм собственик на Punto 1.7TD. Преди няколко седмици поглеждайки прибора отчитащ общо изминатите километри а и дневния километраж забелазах че цифрите са съвсем разместени. Нито една не е на точната си позиция. Иначе километража си работи - отчита изминатите километри. В това състояние е наистина трудно човек да каже какво точно показва. Аз си го разбирам ама... Какъв е проблема и от какво може да е причинен.
    на знам историята на колата ама мисля че има намеса на продавача на колата ти
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
      Какво да ти кажа. Това е първото нещо за което се сетих. Но колата е взета от познат от Италия. Имам му доверие а той я е взел от човек не от салон(Колата си беше мърляшка вътре -въобще не беше обработена, миене козметика). Някакси не ми се вярва да си е играл за пред мене да го върти. Няма идея в моя случай защото ми направи услуга като ми я докара. Километраза показваше 134000. Колата е края на 97-ма - вярно че са съмнително малко километрите ама... нали разбирачите все ги взимат от бабички на по 101години дето ги даржат в гараж и ги припалват само за да не втаса двигатела. В интерес на истината количката си е доста запазена. Днес за първи път имах възможност да я изпробвам извънградско. Останах очарован. Много добре се държи и си набира доста прилично. Така че нищо чудно да са реални тези 134000... Някакво друго мнение...
      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
        stef написа:
        Какво да ти кажа. Това е първото нещо за което се сетих. Но колата е взета от познат от Италия. Имам му доверие а той я е взел от човек не от салон(Колата си беше мърляшка вътре -въобще не беше обработена, миене козметика). Някакси не ми се вярва да си е играл за пред мене да го върти. Няма идея в моя случай защото ми направи услуга като ми я докара. Километраза показваше 134000. Колата е края на 97-ма - вярно че са съмнително малко километрите ама... нали разбирачите все ги взимат от бабички на по 101години дето ги даржат в гараж и ги припалват само за да не втаса двигатела. В интерес на истината количката си е доста запазена. Днес за първи път имах възможност да я изпробвам извънградско. Останах очарован. Много добре се държи и си набира доста прилично. Така че нищо чудно да са реални тези 134000... Някакво друго мнение...
        Не приятелю, механика е! В далечната 91 съм въртял километраж,ама на друга, служебна кола...Рено 11 - за да избиваме горивата.Ефекта от неумелото въртене беше точно такъв както ти го описваш.Дано да им е писнало, че е доста играчка с механичните и не са го врътнали много.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Добре де да речем че е бърникан километража. Може ли да се отстрани проблема или по точно колко би ми струвало.
          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
            Добре де да речем че е бърникан километража. Може ли да се отстрани проблема или по точно колко би ми струвало.
            Мисля, че с течение на времето сам ще се "намести".Иначе става със сваляне, въртене и напасване на комбинациите... като секретна брава на трезор! Не знам дали си заслужава.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
              Мисля, че с течение на времето сам ще се "намести".Иначе става със сваляне, въртене и напасване на комбинациите... като секретна брава на трезор! Не знам дали си заслужава.
              Дано да се намести... Е някакси тайно се надявам да е друга причината за проблема но... Като гледам волана, педалите не са на 134000 бая са излъскани. Но иначе всичко изглежда ок... Само дето климатика не бачка и трябва да ходя и него да видят - течове, пълнене.
              Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
                НА пунто километража се държис 2 болчета,те са черни и са 6 грами,земи лупа и погледни(може и на око разбира се) ако има протъркано отвътре леко на 6 грама занчи са пренавивани Инак и на мене едното ми пунто е ТД и съм доволен от него

Коментар

Selqatin написа:
                  ако има протъркано отвътре леко на 6 грама занчи са пренавивани
                  Е това и аз си го мислех преди малко но сега е тъмно утре ще видя.
                  Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Явно е имало пипане по километража. Гледам вече почна да се понамества. Споменах, че показваше като я взех 134000. И така си беше седмици наред(естествено стойноста се променяше - километрите си бяха точно на позиция и си функционираше нормално). Сега като гледам по скоро са 234000. Възможно ли е километража да се е върнал на километрите преди интервенцията. Звучи ми малко смешно но да питам?
                    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

километраж

Трябва да направиш проверка със сваляне на километража и внимателно да прегледаш всичко .Попринцип ако не е пипан трябва да е с прах. Така е с познати ако ние не се преебем кой друг .Аз също е взех от познат платих направо по банката направо на италянеца където се водеше колата но мисля че липсват 50000 км.Превъртени са .Виж за дефекти може нещо да е разместено .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: километраж

kluchar написа:
                        сваляне на километража и внимателно да прегледаш всичко
                        Изглежда ми сложно. А пък и нищо не мога да променя или пък да разбера колко са реалните километри. Просто ми е интересно защо сега като взеха да се понагласят цифрите место 134ххх(както беше преди ) показва по-скоро 234ххх. Възможно ли е да се върне километража така отсамосебе си на старите/реалните километри(преди превъртането/ако е превъртан въобще) или не се е донаместил и след време евентуално пак ще си показва 134xxx.
                        Fiat Punto 1.7TD

Коментар

километраж

мисля че на някой модели от Компютъра може да се прочете реалните километри.
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                          X