Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

дайте съвет за проблеми със сервото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

дайте съвет за проблеми със сервото

преди около месец, поради проблеми с оборотите и гасненето на колата (фиат крома 2.0 CHT, бензин, карбуратор, 1989 г.) и ходене на няколко майстора, сервото на спирачките се развали.Чисто ново серво не можах да намеря и тръгнах по моргите.Намерих едно, монираха го и 2-3 дена спирачките работеха. Забелязах, чепри напомпване на спирачките оборотие се качваха. Майстора каза, че това било от серво апрата - вероятно не бил много наред. Преди 2 дена заминах в командировкаи оставих колата в гаража на един приятел. Снощи се пробрах и като отидох да я взема, трудно запали и за моя изненада сервото свистеше яко. Според майстора, сервото отново се било "развалило" без да може ясно да ми обясникак така се е развалило като колата 2 дена беше в гаража... Днес отново по моргите, отново серво апарат. Отново забелязах, че при напомпване на спирачките оборотие се качваха. Преди малко както карах и отказа...Нямам инженерно образование, но все повече започвам да си мисля, че едва ли серво апаратите са развалени. Може ли да има някаква друга повреда, коятода влияе на серво апaрата?!

Не можах да разбера как"отказа"(сервото)!!!Относно оборотите-сместа ти е богата и помпайки педала на спирачките вкарваш допълнително количество въздух(при добре регулирана смес оборотите трябва леко да паднат ).Свистенето най вероятно идва от лошо уплътняване на спирачната помпа към сервоусилвателя и би трябвало двигателя ти да работи неравномерно (ако разбира се сместа ти не е много богата,а ако е-то тогава ще работи на повечко обороти на празен ход) или проблем с маркуча(или клапана) който свързва всмук.колектор със сервоусилвателя.

Коментар

колега я по добре преди да търсиш серво огледай маркуча който свързва сервото с мотора почти съм сигурен че от някъде е спукан
      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
        колега я по добре преди да търсиш серво огледай маркуча който свързва сервото с мотора почти съм сигурен че от някъде е спукан
        точно това казах на майстора днес. според неко, маркуча бил наред иначе наистина колата работи неравномерно...

Коментар

u1315 написа:
          stef написа:
          точно това казах на майстора днес. според неко, маркуча бил наред иначе наистина колата работи неравномерно...
          майстора го е.и в г.за свали го на две скобички е и го разгледай внимателно даже ако имаш мъркуч с подходящ диаметър и дължина може да го замениш за проба
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

майстора го е.и в г.за свали го на две скобички е и го разгледай внимателно даже ако имаш мъркуч с подходящ диаметър и дължина може да го замениш за проба
            при положение, че сервото вече свисти и проблема не е в в него, ако сменя маркуча трябва ли да се оправи?а инак така ми писна от "майстори", че ако ти кажа каквото ми е на езика, админите ще ме ban-нат от форума

Коментар

Ами ако наистина свисти сервото се е развалило.А за маркуча наистина го свали и огледай като го пристискаш там кадето са били скобите.Провери и дали не е заседнал клапана на маркуча.А ако сервото е в ред не трябва да смуче въздух м/у него и спир.помпа,дори и последната да е свалена от към сервото.(абе по принцип не трябва да смуче от никъде външен въздух)
              125s/1600ccm/100ps

Коментар

колеги, пропуснах да кажа нещо, което може би е важно.момчето от сервиза ми каза, че като сваляло повредените серво апарати,в тях имало бензин... възможно ли е от някъде да се пълнат с бензин и това да е причината да се развалят?!

Коментар

u1315 написа:
                  колеги, пропуснах да кажа нещо, което може би е важно.момчето от сервиза ми каза, че като сваляло повредените серво апарати,в тях имало бензин... възможно ли е от някъде да се пълнат с бензин и това да е причината да се развалят?!
                  Бензин чудна работа.Според мен няма от де да се вземе,по възможно да е пълно със спирачна течност ако някоя гумичка на спир.помпа се е преебала ама тогава би трябвало да забележиш че като натиснеш спирачките от ауспуха да излиза яко син дим.(мотора засмуква теноста кочто е попаднала в сервото).П.С.Провери ли си клапанана сервото?
                  125s/1600ccm/100ps

Коментар

нали вакума се прави от входящие колектори,от там минава бензин ама чак да пълни сервото

Коментар

pugsy написа:
                      нали вакума се прави от входящие колектори,от там минава бензин ама чак да пълни сервото
                      Така е да ама посоката на сместа е към двигателя а сервото е в обратна(т.е.мотора смуче от сервото и така създава в него ваккум и ако има нещо в него то ще бъде засмукано в двигателя).Освен това нали сервото има клапан който пуска само в едната посока(аз за товапопитах дали не е запецнал или дали изобщо го има)
                      125s/1600ccm/100ps

Коментар

принципа на сервото го знам наистина клапана може да го няма,но пак да влиза бензин там

Коментар

pugsy написа:
                          принципа на сервото го знам наистина клапана може да го няма,но пак да влиза бензин там
                          в крайна сметка може ли да има бензин в сервото и ако да, от къде е дошъл?

Коментар

Може да има бензин, а ако не знаеш откъде може да дойде-просто си отвори капака,погледни двигателя и ако не видиш откъде евентуално би се пълнило сервото-затвори капака и не се занимавай с неща който не разбираш.Ако искаш да ти се помогне-първо си помогни малко сам(четете книги дявол да го вземе).

Коментар

kaci написа:
                              Може да има бензин, а ако не знаеш откъде може да дойде-просто си отвори капака,погледни двигателя и ако не видиш откъде евентуално би се пълнило сервото-затвори капака и не се занимавай с неща който не разбираш.Ако искаш да ти се помогне-първо си помогни малко сам(четете книги дявол да го вземе).
                              колега, проблема не е там, че аз не знам откъде има безнин в сервото, а това, че "майстори" от 3 сервизасъщо не знаят... ако можех сам да си ремонтирам колата, нямаше да ходя по сервизи да не говорим, че ако бяхме нормална държава и всеки си работеше съвестно работата, това което ми се случи вчера да ми откажат спирачките 3 часа след като съм си взел колата от сервиза щеше дазавърши в съда....

Коментар

Working...
                              X