Днес водих колата в клима-сервиз. Показаха ми, че климатичния радиатор е омаслен в единия край - било нормално да изгният за 10години според тях.Фреона излизал оттам и "повличал масло от компресора" - затова и омасляването.Наистина ли са 18 атмосфери вътре ?!!?!Някой от вас чувал ли е подобно нещо ?Откъде да търся климатичен радиатор ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатичен радиатор - що е то?
Collapse
X
-
Еми hit-ko вече каза цена, но все пак ми е едно такова ...В сервиза казаха, че ще го сменят за 50лв ... после ще го напълнят за 80 ...И какво ако се окаже, че не е радиатора ... или пък още по лошо - не е САМО радиатора ...Надявах се някой от вас да е имал същия проблем за да се уверя, че това омасляване в края на радиатора е ясен знак, че е изгнил.Т.е. сумата се заформя доста прилична и ако вземе да не проработи после ще е много мизерно ...Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
oduh написа:Еми hit-ko вече каза цена, но все пак ми е едно такова ...В сервиза казаха, че ще го сменят за 50лв ... после ще го напълнят за 80 ...И какво ако се окаже, че не е радиатора ... или пък още по лошо - не е САМО радиатора ...Надявах се някой от вас да е имал същия проблем за да се уверя, че това омасляване в края на радиатора е ясен знак, че е изгнил.Т.е. сумата се заформя доста прилична и ако вземе да не проработи после ще е много мизерно ...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:oduh написа:Еми hit-ko вече каза цена, но все пак ми е едно такова ...В сервиза казаха, че ще го сменят за 50лв ... после ще го напълнят за 80 ...И какво ако се окаже, че не е радиатора ... или пък още по лошо - не е САМО радиатора ...Надявах се някой от вас да е имал същия проблем за да се уверя, че това омасляване в края на радиатора е ясен знак, че е изгнил.Т.е. сумата се заформя доста прилична и ако вземе да не проработи после ще е много мизерно ...Fiat Bravo GT -> дзверчето
Коментар
-
Не зависи толкова от годинките колкото от това каде е карана колата.Ако е карана в страна където зимата хвърлят луга (солта го разяжда)може и 10 год. да не изкара.А по принцип повечето се оправят с малко съкращаване. Аз от 2 години заварям кондензатори.Е верно някои наистина не си заслужава да се правят. Лошото че съм в Ст.Загора .Така че може да се заинтересуваш дали може да се оправи.125s/1600ccm/100ps
Коментар
-
Ами основно са два вида.Едните тръбичките на питата са серпентина(една тръбичка отива от единия до другия край после пак се връща и така от горе до долу),при тях поправянето е малко по кофти.Другите има две големи тръби в краищата и между тях вървят хоризонтално плоските тръбички(подобно на радиатора за антифриза),те се правят като се изолира проблемната тръбичка.По принцип до 3 изолирани тръбички не се усеща като намаляване на изтудяването,само трябва да се сложи по-малко фреон.125s/1600ccm/100ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар