Здравейте искам да ви попитам защо при загрят двигател както карам ми се вдигат оборотите все едно че е студен и ги държи високи.Като угася двигателя и след пет минути го запаля проблема изчезва и така до следващия път.Благодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с оборотите на брава1,4
Collapse
X
-
Опиши ни къде се намира стрелката за температурата! ( - с това ще изключим термостата)На колко оборота вдига?Опиши ни също така при студен двигател като я запалиш какво става... как точно са оборотите на колко стартира плавно ли падат до 850?Според мен проблема е в датчика или в моторчето за празния ход... и двете са често срещан проблем при Брава/о.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
стелката на температурата показва като при нормално загрял двигател но оборотите не са на 900 оборота а се вдигат до 2000 и остават така до като огася двигателя.И най интересното е че не го прави винаги.Моля ви кажете ми някои добър майстор на италянски коли в Плевен или около Плевен предварително ви благодаря за вниманието което ми обръщате.да бе да
Коментар
-
Колега според мен може да смениш температурния датчик на термостата - според мен подава фалшива информация на компютъра и от там ти вдига оборотите. Датчика е 15-тина лева, за смяната бяхме писали тема из форума - елементарна е, не ти трябва майстор.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ако ти трябва този датчик имам такъв чисто нов, не монтиран все още С Браво 1.4 съм и си взех такъв датчик, но проблема по-късно излезе на яве и се оказа друг. Та датчика сега си седи в гаража новичък. Измери си хубаво съпротивленията и ако не отговарят стойностите, сменяй датчика. Ако опреш до датчик ми предложи цена и е твойBravo(TM) HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар