Здравейте колеги,имам едно особено помръдване на скоростния лост на 2 и 3 предавка като ускорявам между 2 и 3000 оборота - просто лоста мърда напред назад. Не е обикновена вибрация - само на тези предавки и само като дам повечко газ се получава. И хода не е като потреперване а е някакси ’едро’ помръдване и то не се забелязва визуално а само като ръката ми е на лоста - а тя обикновено е там. Това доста ме дразни, но нямам обяснение - да не би да е тампон на мотора - защото скоростите ми си влизат перфектно и нямам никакви други забележки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потреперване на скоростния лост
Collapse
X
-
Re: Потреперване на скоростния лост
Yavor написа:Здравейте колеги,имам едно особено помръдване на скоростния лост на 2 и 3 предавка като ускорявам между 2 и 3000 оборота - просто лоста мърда напред назад. Не е обикновена вибрация - само на тези предавки и само като дам повечко газ се получава. И хода не е като потреперване а е някакси ’едро’ помръдване и то не се забелязва визуално а само като ръката ми е на лоста - а тя обикновено е там. Това доста ме дразни, но нямам обяснение - да не би да е тампон на мотора - защото скоростите ми си влизат перфектно и нямам никакви други забележки.Bradwa 1.8-goliama pri tova
-
Нали знаеш, че всички части са навързани една с друга. Обърни внимание дали нямаш някъде другаде вибрации при друг диапазон скорости и може да се окаже нещо от окачване или съединител или какво ли още не - което е тръгнало да се износва. И при мен имаше такива вибрации и сега почвам да чувствам как колата потропва когато с едната гума мина през дупка или легнал полицай.
Коментар
-
И на мойта Брава "придърпва" лоста, ама не му обръщам вниманиеAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:И на мойта Брава "придърпва" лоста, ама не му обръщам вниманиеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Здравейте колеги,значи в събота направих едно кръгче с една Брава 1.9Д -- същия проблем -- скоростният лост трепери, но май само на първа и втора. Все едно, че е опрян на някакво зъбно колело, което го бута насам-натам. Това обаче не влияе изобщо на вървенето -- колата си цепи съвсем уверено. И друго - на всички фиатки и алфи ли е това -- скоростния лост влиза много леко и има бая луфт (наляво--надясно) дори при включено положение (когато е на скорост). Мога да сравнявам с голф, с лада и с форд фиеста. При голфа скоростите влизат бая тегаво, майка ми (чиято е колата) даже се затруднява да ги превключва; при ладата също трябва сила. При фиестата е по-лесно, но и при нея има едно треперене чат-пат, но не е като при Бравата. Имате ли впечатления от други фиатки освен вашите?Р.Изкефих се на Бравата -- макар да е само 65 кс., ускорява добре , дизелчето мърка ... има само един недостатък -- не е моя
Коментар
-
Rayo написа:johnfound написа:Да не би някой от лостовете да опира до тръбите на аспуховата система? При мене се получаваше подобен ефект на 1-ва и 2-ра.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар