Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как са ви аксиалните лагери?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как са ви аксиалните лагери?

Колеги,пускам темата защото напоследък изслушах много приказки относно прословутия аксиален лагер на съединителя.Моят лично шуми при натискане на съединителя.Един казва "карай и моят е така",друг "сменяй го ще ти е.е мамата на притискателя",даже и чух мнение за смазване по някакъв начин за който сега няма да изпадам в подробности.При някой шумял ли е лагера и дали е карал така,защото смяната знаете е шибана история...
    Fiat Brava 1.2,16в

Карал съм Лада но не знам колко х. км.
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

При натиснат съединител виенето не е от аксиалния лагер.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        При натиснат съединител виенето не е от аксиалния лагер.
        А от какво?
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Обърках се с лагера на първичния вал на ск, кутия. Игнорирай горния пост.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Как са ви аксиалните лагери?

tipo33 написа:
            При някой шумял ли е лагера и дали е карал така,защото смяната знаете е шибана история...
            Че е шибана, шибана е, ама прави се. При мен почна да свири, и не след дълго бе сменен, комплект целият съединител. Карал съм го така две седмици някаде, и излезе раздробен на парчета в ръцете на майстора. Притискателният диск също бе изяден.На твое място бих свалил съединителя, да се провери какво е за смяна, и да се действа на момента.Успех.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Моят шумеше при натискане на съединителя и се наложи разглобяване.Беше на ръба да блокира. Смених само лагера и сега карам със стария съединител и нов лагер. Съединителя има още ресурс.
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Моя шуми, когато педала не е натиснат. При натискане, шумът изчезва. Знам защо е така, но не му обръщам внимание. Вече 4 години..
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Моят се чуваше като 2 киловатова прохосмукачка. След няколко седмици го разглобих за смяна, защото при студена кола претрисаше малко при потегляне. Имаше хляб да изкара още доста обаче.
                  Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                  Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
                    Моят се чуваше като 2 киловатова прохосмукачка. След няколко седмици го разглобих за смяна, защото при студена кола претрисаше малко при потегляне. Имаше хляб да изкара още доста обаче.
                    Това претрисане ли е симптома за заминал лагер?На Мареата има леко претрисане само при студен двигател.Съединителя е мек и отделя съвсем нормално.
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                      reter написа:
                      Това претрисане ли е симптома за заминал лагер?На Мареата има леко претрисане само при студен двигател.Съединителя е мек и отделя съвсем нормално.
                      Това е симптом за заминал феродов по-скоро. За заминал лагер е, като натиснеш педала, се чува виене.

Коментар

:D Така и така темата е за лагери...да попитам-бе аз от известно време имам едно виене, когато е на скорост.Че е лагер-лагер е, че не знам кой е, не знам.Иначе проблеми с включването на скоростите нямам.Притеснява ме само дали и кога мога да очаквам някаква поразия откъм скоростната кутия...Засега не мисля да правя интервенции, тъй като вече от майстори ми дойде до незнам къде...има свестни, ам са 1 на 1000, че може и на повече.Скоро ще сменям лагер на алтернатора(пак заради майстор) та да питам, ако има основания да се притеснявам да ползвам момента и за човъркане по скоростната кутия?.

Коментар

curko написа:
                          :D Така и така темата е за лагери...да попитам-бе аз от известно време имам едно виене, когато е на скорост.Че е лагер-лагер е, че не знам кой е, не знам.Иначе проблеми с включването на скоростите нямам.Притеснява ме само дали и кога мога да очаквам някаква поразия откъм скоростната кутия...Засега не мисля да правя интервенции, тъй като вече от майстори ми дойде до незнам къде...има свестни, ам са 1 на 1000, че може и на повече.Скоро ще сменям лагер на алтернатора(пак заради майстор) та да питам, ако има основания да се притеснявам да ползвам момента и за човъркане по скоростната кутия?.
                          когато натиснеш съединителя изчезва ли?

Коментар

При натискане на съединителя не се чува нищо.Когато не е в движение колата също.Чува се само когато съм на скорост.Особено отчетливо е когато съм на предавка и отпусна газта.Когато съм на скорост и натисна съединителя-изчезва шума.

Коментар

curko написа:
                              При натискане на съединителя не се чува нищо.Когато не е в движение колата също.Чува се само когато съм на скорост.Особено отчетливо е когато съм на предавка и отпусна газта.
                              вероятно лаген на първичния вал

Коментар

Working...
                              X