Здравейте!!!Установих,че от някъде ми бяга антифриз.Като загрее малко и пусна парното и започва да мирише на антифриз.А вътре в купето няма никъде капка или петно.Моля ако някой може да ме насочи къде да погледна или какво да направя.Благодаря предварително!!!П.С. И ако може по-подробно,че колата я имам от скоро пък и не съм много в час
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От някъде ми бяга антифризът
Collapse
X
-
Добре е да кажеш каква е колата. Така не се знае за каква кола да ти дадем подробности. Потърси информация във форума за да не се налага един и същ проблем да го коментираме още веднъж. Ако все пак има нещо неясно сигурно ще можеш да получиш помощ.По това което си написал сигурно имаш пробито радиаторче на парното. Антифризът тече по малко, изпарява се, вентилаторът го издухва през духалките и ти мирише на антифриз. Като е студено сигурно ти се замъгляват стъклата.Bravo 1.6 / 16
-
nedialk00
отоплително радиаторче, то си има "антифризоотвод" като протече да отвежда навън антифриза поне при някои автомобили е така, ама кажи твоя какъв е
Коментар
-
Фиат Брава 1.6 16V е колата на колегатаCSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
nedialk00
-
Ако потърсиш във форума ще намериш достатъчно добри описания и снимки за смяна на радиаторчето.Ето тук намерих за теб две теми. Обаче има и още, просто потърси в раздел "Отопление, Охлаждане, Климатици"http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21854http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10138Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
странна работа
Здравейте отново!Нещо странно се получава.Нищо не съм правил по колата а изведнъж антифриза спря да бяга.Имах пътуване до София и отделно други пътувания и като отворих да проверя нивото на антифриза се оказа,че си е толкова колкото бях сложил.Нещо немога да разбера какво става.
Коментар
-
Незнам при теб как е, но моя фиат има склонност при ниски температури да пуска по малко от едно две места. Лятото нямам проблем, но зимата при по ниски температури сълзи по малко. Все пак си мисля, че имаш проблем с радиаторчето на парното. Като си взех бравото и при мен миришеше на антифриз като пусна парното, запотяване почти нямаше. изкара така две години и малко и накрая протече в на пасажера мокета Както казаха колегите по горе поогледай пластмасите долу под конзолата. По точно има една черна пластмаса тя крие тръбите на радиаторчето които идват отвън. Ако капе там задължително ще има следи ( като изсъхне антифриза се получава една субстанция подобна на окиса на меддта. синьо-зеленикаво твърдо вещество подобно на котлен камък)
Коментар
-
И на мен ми се губи антифриза. Оглеждах много подробно вътре всички пластмаси под радиаторчето- няма и следа да е текло или да е мокро. Не капе от никъде, нито е мокро около мотора. Но антифриза продължава да се губи с около половин литър месечно- за около 1000 км.Зимата леко ми беше замръзнал мотора- дали може да е от това?Къде изчезва мамка му и антифриз?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар