Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За пробката на картера на Мареа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За пробката на картера на Мареа

    Колеги, бесен съм от некадърни майстори! При предната смяна на маслото малоумниците така са пренатегнали пробката че резбата на алуминиевия картер е изпуснала и сега не може да се стегне добре и капе. Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да каже как го е решил?

    #2
    Навий тефлонова лента(от тази бялата чешмеджийската) Огин е .
    125s/1600ccm/100ps

    Коментар


      #3
      и така може да стане но ако искаш да е като хората трябва да си свалиш картера и да идеш при някой стругар да ти направи нова пробка и нова резба . от това сам си патил веднъж но неми дойде идеята на колегата с тефлонова лента .
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

      Коментар


        #4
        Аз имах същия проблем с предишния картер. Пробката беше завита на криво, но тефлоновата лента оправи положението. За 6 месеца нямах никакви проблеми, но все пак препоръката беше при следващата смяна на маслото да се направи нова резба на картера и съответно нова пробка.
        FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
        FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)

        Коментар


          #5
          Вижте какво издирих

          За възстановяване на резби намерих в нета това http://www.autonommetall.com/vtulki.html , само че не зная дали ще стане без да се сваля картера и колко стабилно ще е , като намеря време /много ми е далече/ ще ходя да пробвам и ще ви кажа за резултата.

          Коментар

          Working...
          X