Здравейте колеги и поздрави за добрия форум! Имам следният автомобил - Фиат Брава 1996 година 1400 куб. см. двигател с 16 клапана. Колата като цяло няма никакви проблеми, но въпреки това от едно известно време срещам трудности при превключването на първа и втора скорост. Като цяло доста заяжда и предавката не влиза плавно. Да ви кажа честно този проблем леко ме притеснява, защото преди време май бях чел в подобен форум, ако не и във вашия, че Брава и Браво имат проблеми точно с тези две предавки. Разбира се може и да греша, но точно затова се надявам и вие да ме ориентирате. Обмислям да сменя маслото на скоростната кутия, но си нямам ни най-малка идея какво масло да избера и тъй като нямам желанието да се доверявам на разни съмнителни майстори, реших все пак да се консултирам с вас, надявам се хора с опит могат да ми дадат някаква ясна ориентация относно параметрите на маслото и възникналия проблем.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с 1ва и 2ра скорост на Брава
Collapse
X
-
Uneek написа:А защо не и износен синхронизатор ?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Наскоро карах браво в перфектно състояние и първа си влизаше повече от перфектно, дори и при по-висока скорост. Докато на моето, което продадох трябваше да спра напълно. Това "невлизане" на първа може да причини повече проблеми, примерно на ниски скорости караш на втора, повече амбриране, и съответно по голямо натоварване на съединител и трансмисия
Коментар
-
скорости
И на мен ми беше така особенно на 1 ва дори и да се движи 5 км.неможе да се включи от 2 на 1.А понякога трябва.Казваха ми че е от синхронизатора Но и друго че нямало синхронизатор на 1 и 5 предавки .Днес реших да навия малко жилото за съединителя/ точно до скоростите където влиза съединителя има една гайка и жилото се натяга / Изках да направя педалите да са на едно ниво.Неполучих желания резултат но за учудване се подобри включването на скоростите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар