вчера стана малак фал...отка4ил ми се е един маркуч за парното и колата загря към 100-110градуса. аз веднага спрях зака4их маркуча и налях вода и отидох на сервиз.днес обаче май леко е поспаднал антифриза в казанчето... това нормално ли е след първия ден или не?може би въпроса ми е тъп но съм се шашнал яко!колата е фиат темпра 1.9турбодизел.не забелязвам промяна в звука на мотора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
прегряване
Collapse
X
-
Нормално е по принцип ако нямаш течове- все пак е имало въздух в системата и сега като въздуха се е премахнал, на негово място се е "настанил" антифриза и нивото е поспаднало!Налей си до нормалното ниво и пак си я наблюдавай какво ще се случи по нататъкA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
вчера след като налях антифриза покарах около 30км и после един колега ми каза че е хубаво колата да поработи на място известно време. запалих и седях около 1 час на място да поработи. после се прибрах и видях водата в казанчето. сутринта беше позпаднала.надявам се да не е станал някой гаф...ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
прегряване...
prog написа:вчера след като налях антифриза покарах около 30км и после един колега ми каза че е хубаво колата да поработи на място известно време. запалих и седях около 1 час на място да поработи. после се прибрах и видях водата в казанчето. сутринта беше позпаднала.надявам се да не е станал някой гаф...Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
me_to_u написа:Офтопик:pioneer написа:Антифриза много се свива и разширява от температурата, така че е нормално сутринта нивото да е по ниско.ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
mariobg
-
me_to_u написа:Офтопик:pioneer написа:Антифриза много се свива и разширява от температурата, така че е нормално сутринта нивото да е по ниско.
Коментар
-
Пак офтопик(сори). Тъй, може би не съм се изказал правилно.Антифриза много се свива и разширява от температурата, така че е нормално сутринта нивото да е по ниско.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар