При смяна на ремаци и роплки след покупка на Фят маренго 1,9 дизел 100 коня 97 година, майстора счупи лапата държаща ролката оптягаща ремъка който върти климатика и динамото.Той я завари и след това почна едно периодично късане на ремъка.Целия детайл се намира между двигателя и компресора на климатика като подложка и стърчи за да държи ролката.Два пъти ряза и заварява и явно няма да стане. Не намирам по моргите. Тази лапа мисля че е добавена защото имам чувството че климатика е слаган допълнително. И за това не я намирам по морги от блъснати мареи. разликата между мареа и маренго е минимална и козметична според мен , така че смятам че частите от мареа са идентични. Искренно благодаря на всички които биха помогнали да оправя проблемите и да не се налага да сменям ремъци толкова често.Поздрави на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Счупена лапа държаща паразитна ролка на Маренго 1.9d 100k 97
Collapse
X
-
Има оптяжен механизъм.Ремъка последния който сменихме е със следните надписи:micro-v xf , gates europe belgium Реално ремъка се износва от страната към гумата а не от към двигателя. Не се къса а като се износи първата писта се изхвърля сам на вън. И това е пореден ремък.Много ти благодаря предварително за отнетото време.
Коментар
-
има несъответствие между двете ролки и затова се къса ремъка. имах сходен проблем.явно оптяжната ролка е малко навътре и яде пистите на ремъка и ремъка бяга навън и се качва върху ролката.опитай да подложиш нещо, напр. шайба и да я изнесе навън. шайба с дебелина 3мм ще ти свърши работа според мен.другия вариант е да сложиш ремък с една писта по малко, така че на шайбата на климатика пистите на ремъка да са от вътрешна страна, а на оптажната ролка от външна. не знам дали разбра какво искам да ти кажа, но така няма да има усукване.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар