Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Счупена лапа държаща паразитна ролка на Маренго 1.9d 100k 97

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Счупена лапа държаща паразитна ролка на Маренго 1.9d 100k 97

При смяна на ремаци и роплки след покупка на Фят маренго 1,9 дизел 100 коня 97 година, майстора счупи лапата държаща ролката оптягаща ремъка който върти климатика и динамото.Той я завари и след това почна едно периодично късане на ремъка.Целия детайл се намира между двигателя и компресора на климатика като подложка и стърчи за да държи ролката.Два пъти ряза и заварява и явно няма да стане. Не намирам по моргите. Тази лапа мисля че е добавена защото имам чувството че климатика е слаган допълнително. И за това не я намирам по морги от блъснати мареи. разликата между мареа и маренго е минимална и козметична според мен , така че смятам че частите от мареа са идентични. Искренно благодаря на всички които биха помогнали да оправя проблемите и да не се налага да сменям ремъци толкова често.Поздрави на всички.
    e-mail: anton@antibug.bg
    GSM: 0888131002

Прикачвам и снимки за по-добра яснота. Оградил съм детайла и мястото на заварка след счупването.
    Прикачени файлове

Коментар

какъв е двигателя? аз съм с 1,6 и планката далеч не е като на снимката
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

1,9 td 100 коня.

Коментар

Едва ли никой не е срещал този детайл някъде.

Коментар

Като гледам, не стои толкова накриво, че чак да къса ремък. Как се опъва ремъка? Ръчно или има обтягащ механизъм? Какъв(какви) са скъсаните ремъци?
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Има оптяжен механизъм.Ремъка последния който сменихме е със следните надписи:micro-v xf , gates europe belgium Реално ремъка се износва от страната към гумата а не от към двигателя. Не се къса а като се износи първата писта се изхвърля сам на вън. И това е пореден ремък.Много ти благодаря предварително за отнетото време.

Коментар

има несъответствие между двете ролки и затова се къса ремъка. имах сходен проблем.явно оптяжната ролка е малко навътре и яде пистите на ремъка и ремъка бяга навън и се качва върху ролката.опитай да подложиш нещо, напр. шайба и да я изнесе навън. шайба с дебелина 3мм ще ти свърши работа според мен.другия вариант е да сложиш ремък с една писта по малко, така че на шайбата на климатика пистите на ремъка да са от вътрешна страна, а на оптажната ролка от външна. не знам дали разбра какво искам да ти кажа, но така няма да има усукване.
                Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

сега като погеднах пак снимките си мисля че оптяжната ролка не е причината, а несъответствието е между шайбата на компресора и шайбата на кол.вал.
                  Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                  Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Благодаря за помощта. Ще се пробвам и ще пиша.

Коментар

Значи, отправна точка или равнина по скоро, е ролката на коляновият вал. Останалите трябва да са в същата равнина. Малко е трудно но е необходимо да прецениш, коя е не както трябва.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                      X