Здравейте колеги,купих си 3 ти стоп и сега се чудя как мога най-лесно да го сложа без да стърчат разни дълги кабели. Не искам да го свързвам директно за куплинга на стоповете. Ще съм ви много благодарен ако ме светнете дали минава кабел за стоповете в снопчето от кабели опаковано от гумираната,гофрирана мека връзка м/у петата врата и купето. Изобщо къде е най-удобно да го свържа.Предварително благодаря на тези които ще се отзоват.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трети стоп на Типо...
Collapse
X
-
Освен да го варжеш кам клупунга за стоповете нямаш друг "нормален" начин да го направиш!За гумата между капака и купето минават само за задната чистачка и реотаните на стъклото-там няма за стоповетеА и защо ти е потрябвал 3-ти стоп -остави си колицата както си е и не я прави на "Голф" :PA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
BO написа:Освен да го варжеш кам клупунга за стоповете нямаш друг "нормален" начин да го направиш!За гумата между капака и купето минават само за задната чистачка и реотаните на стъклото-там няма за стоповетеА и защо ти е потрябвал 3-ти стоп -остави си колицата както си е и не я прави на "Голф" :P
Коментар
-
Аз си сложих трети стоп на Типото в горната част на задното стъкло - закрепш го с видии - имай предвид че вратата(5тата) е пластмасова и като дупчеш с дрелката леко да не излезеш навън от другата страна(или сложи къса бургия). От там кабела го протегнах с малко аванс до снопа в уплътнението и с него слязох до долу където го вързах успоредно с тока на левия стоп.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
С едно парче медна тел първо минах целия участър а после завързах кабела за края и и го издърпах.Можеш и друго да направиш: от третия стоп като излезе вкарай кабела под уплътнението на багажника и ко карай по него докато стигне до пластмасовите кори, от там го изкарай и го вкарай под мокета на багажника и готово - даже така е по-добре според мен а е и по-лесно ама вече го бях направил.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Точно днес си сложих трети стоп и аз на "Типо"-то. Първо мислех да се мъча сам, после се отказах пред риска да остана без светлини. Човека един час си игра с кабелчета и всичко ми коства 5 лв. Доколкото успях да видя горе в ляво на задния капак свали оплътнението. Като го свали отдолу се показаха кабелите. Върза кабелчето дето идва със тоя стоп за една твърда медна жица и го натика вътре докато изкочи през една друга дупка на задния капак. Развъртя кората зад задния ляв стоп, запои нещо там и всичко светна. Съжалявам за лаишкото обяснение ама това успях да видя.По-нагоре четох за закрепяне с някакви видии? Защо с видии. Поне тоя моя стоп представлява една дълга прозрачна тръба и вътре много лампички или диоди или каквото и да е там. Лепи се с двустранно лепящо за задното стъкло на хечбека и всичко заспива.
Коментар
-
Yavor написа:С едно парче медна тел първо минах целия участър а после завързах кабела за края и и го издърпах.Можеш и друго да направиш: от третия стоп като излезе вкарай кабела под уплътнението на багажника и ко карай по него докато стигне до пластмасовите кори, от там го изкарай и го вкарай под мокета на багажника и готово - даже така е по-добре според мен а е и по-лесно ама вече го бях направил.Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор
Коментар
-
Bobolin написа:.............По-нагоре четох за закрепяне с някакви видии? Защо с видии. Поне тоя моя стоп представлява една дълга прозрачна тръба и вътре много лампички или диоди или каквото и да е там. Лепи се с двустранно лепящо за задното стъкло на хечбека и всичко заспива.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
BO написа:.............А и защо ти е потрябвал 3-ти стоп -остави си колицата както си е и не я прави на "Голф" :PAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:Bobolin написа:.............По-нагоре четох за закрепяне с някакви видии? Защо с видии. Поне тоя моя стоп представлява една дълга прозрачна тръба и вътре много лампички или диоди или каквото и да е там. Лепи се с двустранно лепящо за задното стъкло на хечбека и всичко заспива.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар