Здравейте, колеги, от около месец карам Браво 98, 1.6 и съм приятно изненадан от иначе често "оплювания" от хората автомобил. Вчера пътувах на дълъг път при снеговалеж и в един момент се появи мн неприятен за ситуацията дефект - пръскалките спряха да пръскат, само немощно капеха. С течност съм, няма вариянт за замръзване. Опитах с игличка да поразчистя каналчетата, които излизат от пръскалките, но без успех. Вероятно е някакво запушване по каналите от резервоарчето до пръскалките. Някой може ли да даде идея какво да пробвам?Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дребен неприятен проблем с пръскалките
Collapse
X
-
Първо виж дали помпата бучи,после карай по маркучите на горе.Следващия вариант е както каза по-горе колегата,клапанчето да дава проблем или да се е извадил някои маркуч от него.Намира се под кората на капака.Предполагам,че или е помпата или някъде нещо се е извадило..А за течноста не бъди много сигурен,че не може да се получи!Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Имах подобен проблем и се оправи с нов тройник. Но докато го купя - махнах тройника и съединих маркучето от помпичката с тази, дето подава течност само за предните чистачки ... съединих ги с тръбичка от от тялото химикалка ... Иначе има менте течности за чистачки ... Вчера купих концентрат за -60* и я разредих както е по описанието на опаковката че да стане за -12*С ...ДА, ама НЕ ... На -5*С външна пръскалките едва пръскаха ... та купих някаква друга течност от първата бензиностанция за -40*, долях и веднага се оправи ...Менте концентрата купих от ЕКО ... пластмасово шише 1л, не запомних марката ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Провери дали изолацията на предния капак е влажна в долния десен край при вдигнат капак. Дори може да има оцветяване в зелено или синьо от течноста за чистачки. Ако го имаш то клапана в тройника е заминал и тече през едно отворче на тройника. До сега и на двете коли които карам лична Марея и служебна Брава проблема беше този клапан.Просто с времето се разлага. Иначе е от някакъв силикон. След сваляне на тройника той се разглобява. Почиства се от остатъците от клапана и се поставя кръгло парче от медицински ръкавици.Ефекта е поразителен - пръска много мощно и не се налага да чакаш да започне да пръска доста време.МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
БРАВА 1.8 16V ELX 96
Коментар
-
В този тройник има едно клапанче, което по-добре просто да се махне. Налягане ли изравнява, не го знам с какво предназначение е там, но бая мощна помпа се иска да му преодолее съпротивлението - махаш го, хич да не ти пука за него. После ако колата е карана с обикновенна вода и сега си и сложил течност за чистачки ефекта е, че 2 шепи варовик са поели по маркучите към тройника и от там към пръскалките. Разкачаш и продухваш маркучите, а после се заемаш и с пръскалките. Моите наскоро ги ’лекувах’ от варовик като си повряха половин час във вода със сода каустик. Сега откриха нови висини Ако ги врътна нагоре и мога да измия стъклото на някой през една кола зад мен. Най-добре с течност за почистване на кафе машина от варовик, но 5лв за такова нещо не давам.
Коментар
-
nedialk00
аз си купих от ахм ауто в младост 1 улица йерусалим блок 54, ако си от софия а ако не си ето ти линк откъде да си поръчаш http://axm-auto.com/index2.php?brand...=33&subcat=184
Коментар
-
Tenix написа:tipaj написа:тройника с клапанчето обикновено се скапва. Струва 4-5 лв., сменя се елементарно и проблема се решава. Намира се под кората на предния капак.Fiat Marea 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар