Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шумна скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шумна скоростна кутия

Здравейте приятели !Кутията на типото ми е доста шумна,особено при спускане на скорост и при по-рязко ускоряване.Звучи като лагер(и).Маслото го смених с 80W-такова го дават в каталозите за 1,6.Ефект намаше.Сложих и и един римет-лееко подобрение.После ме посъветва един "специалист" да сложа и лики моли добавка за кутия-направих го.Нямаше подобрение на шума,само дето започнаха да хърхорят синхронизаторите .Сега се колебая що да сторя-ново качествено масло без лай.а вътре,втора употреба кутия ли да търся???За другата кутия няма гаранция ква ще е,един приятел така се опари от такава,че не ми се рискува.За ремонт на тая не ми се мисли-излиза колкото половината кола .Споделете опит ако сте имали такава кутия!Според вас има ли опосност да блокира при висока скорост и да се претрепя.Ако някой е доволен от дадено масло или добавка да препоръча.
    Fiat Brava 1.2,16в

според шума може да прецениш доколко е износена и има ли опасност от блокаж. на темпрата бая ми хъркаше и не е блокирала. избор нямаш освен 2 ръка с гаранция или пък с възможност за връщане...
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не че те плаша,на моята когато отпусна педала на газта рухолеше така и не след дълго се счупи.когато я отворих планетите и сателитите бяха натрушени.

Коментар

отваряш си я кутията или ако нямаш нужните познания-търси си майстор.Тва да компенсираш шумове от износена кутия с масла си е ш.бана работа.Гледам си и от Русе,поне имате познавачи по италиянките бол.Поздрави от мен.
        запален фиатаджия
        1.6 DOHC with carb Weber DMTR 92/250,???HP-project is finished,LPG tuning

Коментар

pablo_pz написа:
          отваряш си я кутията или ако нямаш нужните познания-търси си майстор.Тва да компенсираш шумове от износена кутия с масла си е ш.бана работа.Гледам си и от Русе,поне имате познавачи по италиянките бол.Поздрави от мен.
          Днес минах покрай един сервиз,специализиран в ремонт на трансмисии.Пичовете ми казаха,че труда по сваляне,ремонт и качване на кутията е около 200 лв.За частите казаха,че за тази кутия били доста-към 250-300 лева за лагери и синхронизатори ,а ако били заминали шийките на някъкъв си там вал,казаха,че оправия няма.Аз за ремонт на кутия 500 лева не давам даже и да завали червен сняг!Пичовете ми дадоха номерата на лагерите и ги проверих при мой хора-наистина ако се сменят всичките и взема качествени са много пари.Тъй че варианта ремонт на моята кутия отпада.Лошото е,че разбрах за този вид кутии,че е трудно да уцелиш читава втора ръка,щото били проблемни.Така ми казват от трети сервиз вече...един тъпан даже ми вика"смени марката и шъ съ упрай"-теглих му една на ум и му казах,че това ми е пети фиат и щом до сега не съм изневерил на италианската страст,заради една кутия нямя да го направя!Между другото,някой да е ползвал добавка Бардал за кутия-струва 18-20 лева и един собственик на магазин и сервиз много ми я хвали -каза че действа 100%,ако кутията не е тотално грохнала.Слага се на ново масло.Мнения???
          Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

действително ще си намериш трудно читава, на фиат му е слабост кутията. с добавки не се занивай. в повечето случаи е достатъчно да се сменят всички лагери и да се оправи. ако ли не, 2 ръка
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

tipo33 написа:
              pablo_pz написа:
              Днес минах покрай един сервиз,специализиран в ремонт на трансмисии.Пичовете ми казаха,че труда по сваляне,ремонт и качване на кутията е около 200 лв.За частите казаха,че за тази кутия били доста-към 250-300 лева за лагери и синхронизатори ,а ако били заминали шийките на някъкъв си там вал,казаха,че оправия няма.Аз за ремонт на кутия 500 лева не давам даже и да завали червен сняг!Пичовете ми дадоха номерата на лагерите и ги проверих при мой хора-наистина ако се сменят всичките и взема качествени са много пари.Тъй че варианта ремонт на моята кутия отпада.Лошото е,че разбрах за този вид кутии,че е трудно да уцелиш читава втора ръка,щото били проблемни.Така ми казват от трети сервиз вече...един тъпан даже ми вика"смени марката и шъ съ упрай"-теглих му една на ум и му казах,че това ми е пети фиат и щом до сега не съм изневерил на италианската страст,заради една кутия нямя да го направя!Между другото,някой да е ползвал добавка Бардал за кутия-струва 18-20 лева и един собственик на магазин и сервиз много ми я хвали -каза че действа 100%,ако кутията не е тотално грохнала.Слага се на ново масло.Мнения???
              Незнам кой въобще ще се навие да ремонтира кутия!!! Старите ти скорости са се износвали равномерно по всички зъбчатки предполагам, и ако се смени някоя от тях с нова, няма гаранция че ще спре да хърка, даже напротив Аз смених скорости, при мен нямаше никакви притеснителни шумове преди това и веднъж на път за Русе във Велико Търново се чу зверски шум като вкарвах петата - спрях гледам нема нищо, тръгвам и 4 и 5 предавка си бяха заминали... до Русе на трета стигнах и точно спирам пред сервиза в който щях да ремонтирам и му викам на шефа - влез пробвай и оня като влезе в колата вика - неще бе, ни първа ни задна вече ни нищо Така че от опит ти казвам ако откаже да я хвърляш за скраб взех и 18лв а ремонта ми излезна с втора ръка скорости - 600лв успех
              FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Колега преди време имах същия проблем с уното, закарах го в сервиз смениха ми некви лагери и скоросната кутия нямаше никакви шумове, но след 7-8000 км - уви пак същия проблем и сега си я карам така от около година

Коментар

uno 2444 написа:
                  Колега преди време имах същия проблем с уното, закарах го в сервиз смениха ми некви лагери и скоросната кутия нямаше никакви шумове, но след 7-8000 км - уви пак същия проблем и сега си я карам така от около година
                  ти остави таз работа, че си имал същия проблем, от моета кутия излизаха натрошени зъби... просто казвах на колегата, че ако стигне до там да сменя скорости, да сменя цялата кутия!
                  FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

uno 2444 написа:
                    Ами да така става,когато лагерите са некачествени.Износват се докато мигнеш.Аз за това се лутам кво да правя .Май ще карам така,само дето ще вкарам някакво читаво масло в кутията.
                    Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
                    X