Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава или Мареа ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава или Мареа ?

Здравейте колеги от форума, от скоро съм тук и съм решил да подкарам фиат, но нещо непретенциозно откъм бюджет и съм сеспрял на два модела фиат - МАРЕА или БРАВА, помагайте?Може ли да ме насочите както към предимствата така и към недостатъците на тези два модела !Благодаря на отзовалите се (към може би наивния ми въпрос, но когато човек не знае е добре да попита - нали така)

Какъв е този въпрос колега.Двата автомобила са различен клас.На теб какъв ти трябва?Аз съм привърженик на големите коли и бих предпочел Мареа комби с ЖТД мотора.Има много теми за нея и можеш да се информираш.Зависи и какъв бюджет си определил.

Коментар

Зависи с каква цел я купуваш - дали си семеен, възрастта ти, нуждите ти. Например, аз съм семеен, с две деца и за мен друга кола, освен комби, не е удачен вариант. В тази връзка - Мареа. Освен това, въпреки че на външен вид, особено в предницата, са видимо еднакви, или подобни, Бравото и Бравата са като беден роднина, в сравнение с Мареата. Поне на мен ми изглеждат като някакво сираче. Не че Мареата е някакъв суперавтомобил - всичките са народни коли, да не кажа направо - кошници, но за нашите условия вършат чудесна работа. Така че, прецени си за какво точно ще ти трябва и тогава прави избора си.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Мерси колега, аз търся сравнение между двата модела и се надявам да ми отговорят хора карали или разбиращи от тези модели!Искам да знам как са като ходова част, двигател, дизелът как се справя през зимата, какъв разход дават и кои са им слабите места!

Коментар

Всичко освен багажника в 90% между брава и мареа е в основни линии еднакво. Има малки разлики в окачването и големи разлики в обема на багажника. Другото вече е въпрос на личен избор дали искаш по-голяма кола или по-малка.От бензиновите най-препоръчван е 1,6, от дизеловите 1,9 105 к.с. Ако имаш възможност да избираш между двата двигателя, избирай дизеловия 105 к.с. Брава 1,6 (103 к.с.)с газов инжекцион 7 извънградско про скорост 90-100, и 10 градско в град 60 0000 души. Мареа също се оборуда с този двигател, там предполагам ситуацията няма да е по-различна.
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Alex_RT написа:
            От бензиновите най-препоръчван е 1,6, от дизеловите 1,9 105 к.с. Ако имаш възможност да избираш между двата двигателя, избирай дизеловия 105 к.с.
            По-скоро 1.6 е най-разпространен, а винаги когато някой пита за бензинов, му се препоръчва 1.8. Това е моето наблюдение. Брава има само 4-цилиндрови дизелови двигатели - JTD 105 и 100, a Мареа има JTD 105, 100, 110 (4), и 130 (5-цил.)Ако търсех бензинова Брава - 1.8, ако търся дизелова Брава или Мареа - само JTD 100, нищо друго.

Коментар

Ясно колеги, значи се насочвам към Мареа, нужна ми е голяма кола за товарене на количка, играчки, дрехи и т.н.Като слушам май най-добре е да се насоча към 1.9 JTD 100 кончета - нали така !Може ли само за попитам за нещо друго, защо таблото на мареа го има в два различни варианта - с кръгъл скоростомер и с полукръгъл, каква е разликата в тези модели, интересно защото съм го виждал в различните варианти от едни и същи години и с еднакви двигатели ???Кажете моля ви на какво да обърна внимание при избора си на Мареа?

Коментар

Ако търсиш седан версия и на двете коли, за мен мареата е доста по хубава. На бравата задницата никак не ми харесва. И другото което не ми харесва и при двете е моделите на таблото при който циферблатите са като "полумесец"(полукръг). Иначе за двигателя, взимай дизел и не се занимавай с бензинки.

Коментар

Дайте акъл какво трябва да се гледа под лупа при покупката на Мареа 19 JTD

Коментар

Чети дизеловия раздел, важните теми, там пише доста неща. Мареа с табло, на което уредите са полукръгли, обикновено е HLX, a това с кръглите го слагат предимно на ELX.

Коментар

Т.е. кое е по-добро ?

Коментар

pompi написа:
                        Т.е. кое е по-добро ?
                        По-добро от ползване на търсачката няма ... На всичките ти въпроси има много написано във форума ... Като избираш - вземи със себе си човек, който е наясно с италианките да ти помогне с избора ...
                        Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Избор на Мареа коментирахме в тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=П.П. За мен колата е като жената - едвали бих питал коя да харесам - просто го усещам.

Коментар

pompi написа:
                            Т.е. кое е по-добро ?
                            HLX е модела с всички екстри-мулти волан,пръскалки на фаровете и т.н.т
                            Marea HLX 147ps

Коментар

Ланчиа Либра Комби дизел е верния отговор
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                              X