Не се вглеждай толкова в екстрите. Те са основно електрически, а там не е силната страна на италианките.Важно е колата да е пазена (познава се най-вече по състоянието на салона) и да не е удряна, да е със стегната ходова част и ненарушена геометрия, добри спирачки и работещ АБС, двигател в изправност, работещ климатик/климатроник. Това, според мен, е основното ... Другите екстри са добре дошли, но не са решаващи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава или Мареа ?
Collapse
X
-
-
Re: Брава или Мареа ?
pompi написа:Здравейте колеги от форума, от скоро съм тук и съм решил да подкарам фиат, но нещо непретенциозно откъм бюджет и съм сеспрял на два модела фиат - МАРЕА или БРАВА, помагайте?Може ли да ме насочите както към предимствата така и към недостатъците на тези два модела !Благодаря на отзовалите се (към може би наивния ми въпрос, но когато човек не знае е добре да попита - нали така)Разбира се ако го вземаш от частно лице и автомобила е в движение е възможно да случиш на читав дизелак. JTD са новите двигатели на фиат, мисля, че се поставят след 2000г, доста капризен от към гориво и поддръжка, скъпи части, скъпо обслужване. Старите двг на ФИАТ са ТД, които горят квото им сипиш и нямат особени притенции, поддръжката е значително по-евтина, и да отбележа - ужасно здрави са
Когато ходиш да гледаш по автосалони - винаги искай да се запали автомобила, слушай внимателно какво става при самото палене - всякакви шумове са нежелателни, важното е да запали безпроблемно от първия път. Всеки изряден дизелов двигател, дори и на минусови температури трябва да пали от раз. Това са митове че дизела неще да пали зимно време.... Наред ли са системите - пали от четвърт. Успех.
FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:Колега изборът ти трябва да е МАРЕА. От писаното от теб разбирам, че си семеен и предимство винаги ще има големия автомобил в такава ситуация. Другото което е че вози доста по-комфиртно. МАРЕА е с подсилено купе, т.е. по.здраво от това на браво-брава, предполагам заради по-голямата дължина. Това дали бензин-газ или дизел незнам. Всеки прави сам своя избор. Трудно е да намериш запазен дизелов автомобил на 12-13 години. По-скоро вероятно е да се натъкнеш на някой проблеменРазбира се ако го вземаш от частно лице и автомобила е в движение е възможно да случиш на читав дизелак. JTD са новите двигатели на фиат, мисля, че се поставят след 2000г, доста капризен от към гориво и поддръжка, скъпи части, скъпо обслужване. Старите двг на ФИАТ са ТД, които горят квото им сипиш и нямат особени притенции, поддръжката е значително по-евтина, и да отбележа - ужасно здрави са
Когато ходиш да гледаш по автосалони - винаги искай да се запали автомобила, слушай внимателно какво става при самото палене - всякакви шумове са нежелателни, важното е да запали безпроблемно от първия път. Всеки изряден дизелов двигател, дори и на минусови температури трябва да пали от раз. Това са митове че дизела неще да пали зимно време.... Наред ли са системите - пали от четвърт. Успех.
Коментар
-
Прочети внимателно първото ми мнение в темата. Може да не е станало ясно, но в него говоря само за JTD-двигатели. Не споменавам ТД-двигателите.Ще го познаеш по това, че на табеката на предната греда кодът на двигателя е отбелязан като 182B9.000. JTD 105 e 182B4000. Иначе имат други разлики, по които няма как да го сбъркаш единия с другия.
Коментар
-
pompi написа:Аз това за ТД двигателите неказвам че е твое мнение, просто болшинството така мислят 60 на 40 някъде...
Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
=Rudi= написа:slavy_ivanov написа:Колега изборът ти трябва да е МАРЕА. От писаното от теб разбирам, че си семеен и предимство винаги ще има големия автомобил в такава ситуация. Другото което е че вози доста по-комфиртно. МАРЕА е с подсилено купе, т.е. по.здраво от това на браво-брава, предполагам заради по-голямата дължина. Това дали бензин-газ или дизел незнам. Всеки прави сам своя избор. Трудно е да намериш запазен дизелов автомобил на 12-13 години. По-скоро вероятно е да се натъкнеш на някой проблеменРазбира се ако го вземаш от частно лице и автомобила е в движение е възможно да случиш на читав дизелак. JTD са новите двигатели на фиат, мисля, че се поставят след 2000г, доста капризен от към гориво и поддръжка, скъпи части, скъпо обслужване. Старите двг на ФИАТ са ТД, които горят квото им сипиш и нямат особени притенции, поддръжката е значително по-евтина, и да отбележа - ужасно здрави са
pompi написа:JTD 100 ли да си купяАз такъв двигател не знам да има за МАРЕА, но ако намериш ми го покажи ако обичаш
. другото бужа работа по автомобила, трябва да си голям спец, аз не съм чак такъв
успех с покупката
FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар