Здравейте колеги от форума, от скоро съм тук и съм решил да подкарам фиат, но нещо непретенциозно откъм бюджет и съм сеспрял на два модела фиат - МАРЕА или БРАВА, помагайте?Може ли да ме насочите както към предимствата така и към недостатъците на тези два модела !Благодаря на отзовалите се (към може би наивния ми въпрос, но когато човек не знае е добре да попита - нали така)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава или Мареа ?
Collapse
X
-
Зависи с каква цел я купуваш - дали си семеен, възрастта ти, нуждите ти. Например, аз съм семеен, с две деца и за мен друга кола, освен комби, не е удачен вариант. В тази връзка - Мареа. Освен това, въпреки че на външен вид, особено в предницата, са видимо еднакви, или подобни, Бравото и Бравата са като беден роднина, в сравнение с Мареата. Поне на мен ми изглеждат като някакво сираче. Не че Мареата е някакъв суперавтомобил - всичките са народни коли, да не кажа направо - кошници, но за нашите условия вършат чудесна работа. Така че, прецени си за какво точно ще ти трябва и тогава прави избора си.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Всичко освен багажника в 90% между брава и мареа е в основни линии еднакво. Има малки разлики в окачването и големи разлики в обема на багажника. Другото вече е въпрос на личен избор дали искаш по-голяма кола или по-малка.От бензиновите най-препоръчван е 1,6, от дизеловите 1,9 105 к.с. Ако имаш възможност да избираш между двата двигателя, избирай дизеловия 105 к.с. Брава 1,6 (103 к.с.)с газов инжекцион 7 извънградско про скорост 90-100, и 10 градско в град 60 0000 души. Мареа също се оборуда с този двигател, там предполагам ситуацията няма да е по-различна.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:От бензиновите най-препоръчван е 1,6, от дизеловите 1,9 105 к.с. Ако имаш възможност да избираш между двата двигателя, избирай дизеловия 105 к.с.
Коментар
-
Ясно колеги, значи се насочвам към Мареа, нужна ми е голяма кола за товарене на количка, играчки, дрехи и т.н.Като слушам май най-добре е да се насоча към 1.9 JTD 100 кончета - нали така !Може ли само за попитам за нещо друго, защо таблото на мареа го има в два различни варианта - с кръгъл скоростомер и с полукръгъл, каква е разликата в тези модели, интересно защото съм го виждал в различните варианти от едни и същи години и с еднакви двигатели ???Кажете моля ви на какво да обърна внимание при избора си на Мареа?
Коментар
-
Ако търсиш седан версия и на двете коли, за мен мареата е доста по хубава. На бравата задницата никак не ми харесва. И другото което не ми харесва и при двете е моделите на таблото при който циферблатите са като "полумесец"(полукръг). Иначе за двигателя, взимай дизел и не се занимавай с бензинки.
Коментар
-
pompi написа:Т.е. кое е по-добро ?Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Избор на Мареа коментирахме в тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=П.П. За мен колата е като жената - едвали бих питал коя да харесам - просто го усещам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар