Здравейте колеги, от една седмица съм горд собственик на Фиат Стило 1.9 JTD 115 к.с 2002 г. Ходих до Германия и си я докарах от там, до сега не бях имал италиански автомобил , и да ви кажа чесно останах очарован как се държи на пътя, но имам няколко въпроса:1. До като я карах към България ми направи впечатление, че пуши доста и на по-ниски обороти (под 2000), като подам газ да ускоря, независимо на коя предавка, ускорението е много бавно и след като мине 2000 оборота, сякаш някой ме "рита отзад", направо се изтрлва. Смених всички филтри и се поопрваи, но мисля, че не е само това, пак леко попушва и ускорението не е това, което трябва да е, според мен. (само да отбележа, че такъв въздушен фитър не бях виждал до сега - черен, влажен , мръсен)2. След като запаля, започва да мига лампата за подгряването и жълт триъгълник- казаха ми, че имам изгоряла подгряваща свещ, та да питам това ли е?3. След смяната на горивния филтър, ми изписва, че имам вода във филтъра- трябва ли да ходя на диагностика, за да ми изчистят грешката?4. Климатика не тръгва да работи, немеца от който я купих ми каза, че няма фреон и трябва да се напълни - възможно ли да е от това?Ще съм ви много благодарен, ако може да ми помогнете.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно Фиат Стило 1.9 JTD 115 к.с
Collapse
X
-
1. Нормално, виж на колко оборота разполага с макс. въртящ момент.За пушенето не е нормално, вариантите са:- егр- клапан Н752. свещ/и или реле за подгрев3. По-скоро провери датчика дали е изряден, а като вариант може и да си заредил водна нафта 4. На ниска температура компресора едва ли включва, но все пак трябва да го провериш.п.с. търсачката на форума трябва да ти стане пръв приятел, че кво те чака с тая кола .....F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
И аз ходих там... За смяната на един външен кормилен накрайник ми искаха 15 лева + още 30 за регулиране на предницата Yellow_Flash_Colorz_PDT_48 Ходи там, само ако наистина ти се налага и неможеш да се справиш сам с даден проблем."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
emzo много изчерпателно ти е отговорил,само искам да добавя нещо към първото ти питане,свързано с предимяването и мудноста на ниските обороти.Направи една диагностика и разбери дали има регистрирана грешка с ЕГР-а.Много е възможно клапана му да е задържал и да е постоянно отворен.Имах такъв проблем с този мотор.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
vergil написа:Колеги, благодаря за отговорите. Може ли да ми препоръчате читав сервиз или майстор, при който да отида за диагностика и ремонт, става въпрос за Плевен. Emzo да те питам, тоя клапан Н75 къде се намира?
Коментар
-
Re: Въпрос относно Фиат Стило 1.9 JTD 115 к.с
vergil написа:Здравейте колеги, от една седмица съм горд собственик на Фиат Стило 1.9 JTD 115 к.с 2002 г. Ходих до Германия и си я докарах от там, до сега не бях имал италиански автомобил , и да ви кажа чесно останах очарован как се държи на пътя, но имам няколко въпроса:1. До като я карах към България ми направи впечатление, че пуши доста и на по-ниски обороти (под 2000), като подам газ да ускоря, независимо на коя предавка, ускорението е много бавно и след като мине 2000 оборота, сякаш някой ме "рита отзад", направо се изтрлва. Смених всички филтри и се поопрваи, но мисля, че не е само това, пак леко попушва и ускорението не е това, което трябва да е, според мен. (само да отбележа, че такъв въздушен фитър не бях виждал до сега - черен, влажен , мръсен)2. След като запаля, започва да мига лампата за подгряването и жълт триъгълник- казаха ми, че имам изгоряла подгряваща свещ, та да питам това ли е?3. След смяната на горивния филтър, ми изписва, че имам вода във филтъра- трябва ли да ходя на диагностика, за да ми изчистят грешката?4. Климатика не тръгва да работи, немеца от който я купих ми каза, че няма фреон и трябва да се напълни - възможно ли да е от това?Ще съм ви много благодарен, ако може да ми помогнете.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Ходих на диагностика и се оказаха следните проблеми:1. Имам 3-ри изгорели свещи. 2. Маркучът, който излиза от въздушния филтър и отива към турбото от едната страна скобата я нямаше и смуче въздух от там.3.Датчикът на горивния филтър е прецакан.4.Егр-а е позадръстен, работи, но трябва да се почисти.5.Имаше доста грешки, които майстора ги изчисти и в момента ми показва, че има проблем с подгряващите свещи, но както писах има 3-ри изгорели, които тия дни ще сменяКато цяло двигателя е в добро състояние няма никъде течове и омасляване.Да попитам какви подгряващи свещи бих те ми препоръчли?Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар