Здравейте, забелязвам че този проблем го има при доста фиат браво.Задната врата (на багажника) трака много. Тракането прилича на това на носачи за смяна и е много гадно. Със сигурност не е от окачването, защото се возих в багажника на отворена и затворена врата. При отворена няма никакви шумове, при затворена ясно се чува как тракането идва от вратата. Изолирал съм всички пластмаси и си играх с регулирането на двата гумени ограничителя, но ефекта е минимален. Причина за тракането остават пантите и ключалката, които нямам идея какво да ги правя.Някой оправил ли се е с гадното тракане.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане на задната врата на браво
Collapse
X
-
Re: Тракане на задната врата на браво
vsd написа:Здравейте, забелязвам че този проблем го има при доста фиат браво.Задната врата (на багажника) трака много. Тракането прилича на това на носачи за смяна и е много гадно. Със сигурност не е от окачването, защото се возих в багажника на отворена и затворена врата. При отворена няма никакви шумове, при затворена ясно се чува как тракането идва от вратата. Изолирал съм всички пластмаси и си играх с регулирането на двата гумени ограничителя, но ефекта е минимален. Причина за тракането остават пантите и ключалката, които нямам идея какво да ги правя.Някой оправил ли се е с гадното тракане.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Колега не знам при теб как е, но тези тампони при мен ако ги развия малко повече и багажника не иска да се затваря изобщо. Пробвай с ключалката дано да има ефект. При мен от време на време се чува едно като клопане ( не е типично чукане на метал в метал) установих че идва от кората. Не знам как става и защо, но забелязах че като я поставя малко по-вляво( като е легнала кората има страничен луфт около 1.5-2 см.) и този шум изчезва.
Коментар
-
Преди малко погледнах. Ключалката при мен се регулира само от самата врата. На купето не виждам как. Ще махна цялата пластмаса и ще видя под нея дали има нещо.Тампоните като са развити до край багажника пак се затваря лесно. Не знам дали трябва да е така.Като карам без кора пак си го има тракането
Коментар
-
Как реших този проблем при мен - навивам максимално тампоните, свалям пластмасата, под нея е ключалката, местя я надолу, затварям вратата, ако се затваря лесно - местя ключалката още надолу (говоря за по 1 мм сваляне на опит). Когато започна да НЕ се затваря от разстояние по-малко от 35-40 - тогава се оказа добре. Затварям вратата с лека засилка от около 1 педя разстояние.
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Как реших този проблем при мен - навивам максимално тампоните, свалям пластмасата, под нея е ключалката, местя я надолу, затварям вратата, ако се затваря лесно - местя ключалката още надолу (говоря за по 1 мм сваляне на опит). Когато започна да НЕ се затваря от разстояние по-малко от 35-40 - тогава се оказа добре. Затварям вратата с лека засилка от около 1 педя разстояние.
Коментар
-
vsd написа:Преди малко погледнах. Ключалката при мен се регулира само от самата врата. На купето не виждам как. Ще махна цялата пластмаса и ще видя под нея дали има нещо.Тампоните като са развити до край багажника пак се затваря лесно. Не знам дали трябва да е така.Като карам без кора пак си го има траканетоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Тампоните видимо уплътняват, но пак си трака.@u_bo Не съм се облягал на задните седалки, а и техните ключалки съм ги уплътнил доста отдавна, защото се съмнявах че трака от там, ама не е.При вас ключалката на задната врата, на вратата или на купето е.Инструментите в резервната гума и самта гума също съм ги уплътнил.За съжаление днес пак ми падна акумулатора и не можах да покарам за да видя дали трака. Ключалката на вратата я преместих 1 мм (май не може повече) и се затваря малко по-трудно вратата.
Коментар
-
на вратата е реглажа, аз те подведох май в някой от горните постове, че е на купето. а тампоните ми изглеждат доста развити спрямо моите.... а дали не трака в самата ключалка- виж устройството и ще ме разбереш. планката на врата обгръща е тва желязното на купето и така се заключва всъщнст....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар