Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За скоростомера на Ибиза

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За скоростомера на Ибиза

    Здравейте.Една приятелка има Ибиза 94г.на която показанията на скоростомера изчезват от време на време.Някой да ме насочи къде да търся проблема и от къде от кой датчик се вземат показанията.М-ду другото двигателя е ААV В ауто датата е с мономотроник на бош.

    Fiat Tempra 149A3.046

    #2
    Провери дали не е развит някои от краищата на жилото

    Коментар


      #3
      Няма жило. Скоростомера е със датчик.От скоростната кутия излиза куплунг с три кабела които отиват според мен към таблото но не съм сигурен .Имали начин да проверя дали скоростомера работи какъв сигнал трябва да се подаде към тези три извода.

      Fiat Tempra 149A3.046

      Коментар


        #4
        Тези три извода са маса, 12 волта, сингнален изход. Може да измериш с мултицет дали има захранване. За ориентир масата е с кафяв кабел и обикновено средния изход е сигналния. Има голяма вероятност да е студена споика в арматурното табло често срещан дефект на Ибиза и не само. Обикновено като удариш таблото спира или тръгва да работи. Ако е така провери него. А датчика може да го провериш като закачиш мултицета на сигналния извод и бавно местиш колата. Трябва да се променя от 0 в. до 5 или 12 в. това е при включен конектор в датчика разбира се.

        Коментар


          #5
          Благодаря за инфото Stenli ще пробвам.

          Fiat Tempra 149A3.046

          Коментар


            #6
            Проблема е отстранен. Оказа се студена спойка в таблото на основната платка.Вече два дни няма проблеми. Благодаря за съдействието

            Fiat Tempra 149A3.046

            Коментар

            Working...
            X