Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монтиране на теглич на Мареа седан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Монтиране на теглич на Мареа седан

Здравейте,Наложи ми се да свалям задната броня, за да я залепя и реших да огледам как би могло да се монтира теглич, защото имам желание, а и необходимост от такъв. Интересува ме къде и как се закрепя. Прилагам снимка, евентуално да ми посочите къде се захваща. Всякаква информация ще ми е полезна.
    Прикачени файлове
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Ето една схема за монтаж, но не знам модела на твоя теглич дали е същия (макар че доколкото разбирам ти все още нямаш). Дано ти е полезно. Успех!

Коментар

Теглич все още нямам. Имам от Ауди 80, но е невъзможно да стане на Мареата, а преправянето ще е изключително трудно. Тези схеми за монтаж съм ги гледал, но за момента не са ми много полезни, пък и нямат размери.Има ли фабрични отвори някъде по купето, по гредите и т.н., по които да се ориентирам къде точно се захваща самия теглич?
      Chevrolet Aveo

Коментар

Захващай се няма нищо трудно Бравото и Мареата/Уикенд/ са с тегличи мое производство.Всичко е въпрос на умения и инструменти.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега, слагах теглич на Браво сам и няма никакви подготвени отвори. Все пак всеки производител ползва различен тип захващане. При мен играеше свредло 11 - пробивах според схемата на производителя на теглича. Няма нищо страшно да пробиваш колата, стига да намажеш с нещо антикорозионно дупките. На Бравото захващанетп е като се дупчи в ляво и дясно на задната престилка, както и пода на багажника в ляво и дясно и през легена на резервната гума. Такъв е моя. Поздрави
          Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Tornado написа:
            Захващай се няма нищо трудно Бравото и Мареата/Уикенд/ са с тегличи мое производство.Всичко е въпрос на умения и инструменти.
            Да кажем, че умения и инструменти има.Как си го захванал. Разгледах доста теми и ми прави впечетление, че всички захващат тегличите към престилката а не към роговете. Това не ми се вижда много удачно. Как е при теб? Ако не те затруднява направи някоя и друга снимка. Също ако имаш възможност да използваш моята снимка, за да рисуваш отгоре й захващането би ми било полезно.
            Chevrolet Aveo

Коментар

Колега, нядавам се да си обърнал внимание на горния ми пост.Захващането не става само на престилката ами и на пода на багажника, което вече е много различно. Моят теглич е хванат с 12 болта в пода на багажника и с 10 болта на престилката. Не мисля, че и ако ти укрепиш така захвата ще имаш проблем. Планките, за които се пробива пода и се намират вляво и дясно обкрачват гредите. Моят теглич е такъв http://www.westfalia-automotive.de/index.php?id=54&L=1 , намери и твоя модел и действай.Моя е тестван с 700 кг Ytong. Не се откачи.Поздрави
              Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Working...
              X