Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за Фиат Пунто колиги съвет за джантите 4х100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за Фиат Пунто колиги съвет за джантите 4х100

имам джанти 4х100 колеги на пунтото ако ги сложа ще се развъртат ли боловете и ще има ли проблеми колеги моля даите някакъв савет не сам запознат още с пунтото първото фиатче ми е където си взимам благодаря предварително
    sasho55

вземи си тъй наречените ексцентрични болтове за да нямаш ядовеhttp://crazyico.snimka.bg/automobile...255237.6104255

Коментар

Някой ползвал ли е тези болтове ? Аз пък са скъсах да търся джанти на моето (98мм), ако знаех за тези болтове.....
      Fiat PUNTO 1,9jtd+remap

Коментар

hol1gans написа:
        Някой ползвал ли е тези болтове ? Аз пък са скъсах да търся джанти на моето (98мм), ако знаех за тези болтове.....
        Колега доста хора са ги ползвали тези болтове със сигурност. Лично аз не бих ги препоръчал просто всичките които ги гледах като си вземах джантите имаха някакъв странен китайски отблясък и по принцип идеята на 4х100 да слагаш изчанчени болтове и да паснат на кола за 4х98 не ме кефи.
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

колега извинявам се ама търсиш тука в пловдив,няма по гумаджииниците такива болтове,скъпи ли са много и от къде мога да ги взема благодаря
          sasho55

Коментар

Колега аз карам с джанти 4x100 на моя фиат с обикновенните болтове и няма проблеми, нито се разхлабват, нито се кривят, нито резбата е наранена
            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Колега sashko55 палиш колата и отиваш в кършияка на карловска магазина на Лада намира се точно до кръчмата "рибката"там болтове от дългите с резба 1.25 струват 1лев и 50стотинки
              FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Valiosport написа:
                Колега аз карам с джанти 4x100 на моя фиат с обикновенните болтове и няма проблеми, нито се разхлабват, нито се кривят, нито резбата е наранена
                Това, че не се разхлабват или кривят не означава, че не са навити под напрежение и недай си боже в някой завой при голямо натоварване на гумата да се скъсат... после пътища много...

Коментар

kiselo написа:
                  Valiosport написа:
                  Това, че не се разхлабват или кривят не означава, че не са навити под напрежение и недай си боже в някой завой при голямо натоварване на гумата да се скъсат... после пътища много...
                  Колега имаш 4 болта на едната джанта Въпреки, че не съм чул да се скъса болт да приемем , че се скъса има още 3 които държат джантата Или сега ще кажеш, че и 4-те болта ще се скъсат едновременно Колега сигурен съм, че почти половината колеги карат с джанти 4x100 и не съм чул някой да има проблем

Коментар

@ValiosportКолега...да гумата има 4 болта. Виждал съм на живо на ляв завой какво се случва като ти се скъса предна дясна джанта с 5 болта и колелото си замина в храстите. Повярвай ми, не искаш да си на мястото на шофьора. Това е като да ми обясняваш, че е безопасно да сипеш 1л вода в маслото на двигателя, та нали има още 3л масло те ще вършат работа...!? Всеки има право да си кара колата както си иска някой може и без гуми да я кара...Аз лично залагам доста на джантите и на гумите. Знам какво е да катастрофираш защото ми се е случвало...затова съветвам да не се правят експерименти с гумите и джантите и детайлите които ги свързват с автомобила. Пък ти ако искаш си сложи джанти 4х100 и си перфорирай дисковете с дрелка...всякакви джигити има

Коментар

kiselo написа:
                      @ValiosportКолега...да гумата има 4 болта. Виждал съм на живо на ляв завой какво се случва като ти се скъса предна дясна джанта с 5 болта и колелото си замина в храстите. Повярвай ми, не искаш да си на мястото на шофьора. Това е като да ми обясняваш, че е безопасно да сипеш 1л вода в маслото на двигателя, та нали има още 3л масло те ще вършат работа...!? Всеки има право да си кара колата както си иска някой може и без гуми да я кара...Аз лично залагам доста на джантите и на гумите. Знам какво е да катастрофираш защото ми се е случвало...затова съветвам да не се правят експерименти с гумите и джантите и детайлите които ги свързват с автомобила. Пък ти ако искаш си сложи джанти 4х100 и си перфорирай дисковете с дрелка...всякакви джигити има
                      Това наистина е серозно ако е станало така, но сигурен ли си, че точно от неправилно междуболтово е станало и как си го видял

Коментар

Valiosport написа:
                        kiselo написа:
                        Това наистина е серозно ако е станало така, но сигурен ли си, че точно от неправилно междуболтово е станало и как си го видял
                        Не колега не е било от това. Но самия факт че и без сериозно напрежение може да ти се скъса джантАта и да се пречукаш ме притеснява достатъчно и немисля да си правя експерименти с болтовете на джантите. Видях го защото караше мой познат и се правеше на тарикат. Случката се разви в Добрич на кръстовището на бул.25-ти септември и бул.Русия при ляв завой...повече коментари няма да давам...всеки да си прави каквото си иска с колата...ПС Тогава се скъса самата джанта...не болтовете...но при подобно натоварване ако се беше скъсал един 100% щяха да изгърмят и другите 3...а и може да пробваш метал колко е як като е под напрежение...чупи се за нула време...Замисли се сам не си ли късал глава на болт с обикновен гаечен ключ!? Сега си представи че върху този болт лежи почти тон желязо 90-100км/ч завой и живота ти!? Кое избираш?

Коментар

колеги на мен ми се е случвало да се откъсне колелото,поради срязани болтове.Нямам идея каква е била причината,но движейки се със 70км/h на прав път ,по едно време бусчето ни се наклони а пред нас гледаме колелото как се отдалечава.Колата е напълно неуправляема , а пред нас гледаме аварирал друг пътнически бус и хора вътре.Ако щете вярвайте,но спряхме като по филмите на 20-30см разстояние.Та представете си каква беля може да стане ,заради едни 5 болта.Бусчето беше служебно и редовно подържано,сравнително ново ,а не като нашите 15+ годишни ковчези.Всеки сам да си прави заключение и дано ми повярва и не иска сам да се убеди дали това е възможно.

Коментар

колеги благодаря ви за отзивите и искам да се обърна към ninoneno,колега тези болтове от лада където викаш по здрави ли са от тези които съм аз,и гледам наистина мноого карат с такива джанти 4х100 какво пак и аз взимам тези болтове както казваш хаквам ги и заспива,ти караш ли и ти с такива иначе
                            sasho55

Коментар

Колега аз карам вече трета година с такива болтове и нямам никакви ядове главата на самия болт е 19 и е доста доре направенапреди когато бях с 14 джанти оригинални за модела ELX,си спомням че болтовете бяха 17 и с малки глави и неставаха на джантитес които сам сега
                              FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Working...
                              X