имам джанти 4х100 колеги на пунтото ако ги сложа ще се развъртат ли боловете и ще има ли проблеми колеги моля даите някакъв савет не сам запознат още с пунтото първото фиатче ми е където си взимам благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
за Фиат Пунто колиги съвет за джантите 4х100
Collapse
X
-
вземи си тъй наречените ексцентрични болтове за да нямаш ядовеhttp://crazyico.snimka.bg/automobile...255237.6104255
-
hol1gans написа:Някой ползвал ли е тези болтове ? Аз пък са скъсах да търся джанти на моето (98мм), ако знаех за тези болтове.....Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Valiosport написа:Колега аз карам с джанти 4x100 на моя фиат с обикновенните болтове и няма проблеми, нито се разхлабват, нито се кривят, нито резбата е нараненаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
kiselo написа:Valiosport написа:Колега аз карам с джанти 4x100 на моя фиат с обикновенните болтове и няма проблеми, нито се разхлабват, нито се кривят, нито резбата е нараненаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
@ValiosportКолега...да гумата има 4 болта. Виждал съм на живо на ляв завой какво се случва като ти се скъса предна дясна джанта с 5 болта и колелото си замина в храстите. Повярвай ми, не искаш да си на мястото на шофьора. Това е като да ми обясняваш, че е безопасно да сипеш 1л вода в маслото на двигателя, та нали има още 3л масло те ще вършат работа...!? Всеки има право да си кара колата както си иска някой може и без гуми да я кара...Аз лично залагам доста на джантите и на гумите. Знам какво е да катастрофираш защото ми се е случвало...затова съветвам да не се правят експерименти с гумите и джантите и детайлите които ги свързват с автомобила. Пък ти ако искаш си сложи джанти 4х100 и си перфорирай дисковете с дрелка...всякакви джигити имаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
kiselo написа:@ValiosportКолега...да гумата има 4 болта. Виждал съм на живо на ляв завой какво се случва като ти се скъса предна дясна джанта с 5 болта и колелото си замина в храстите. Повярвай ми, не искаш да си на мястото на шофьора. Това е като да ми обясняваш, че е безопасно да сипеш 1л вода в маслото на двигателя, та нали има още 3л масло те ще вършат работа...!? Всеки има право да си кара колата както си иска някой може и без гуми да я кара...Аз лично залагам доста на джантите и на гумите. Знам какво е да катастрофираш защото ми се е случвало...затова съветвам да не се правят експерименти с гумите и джантите и детайлите които ги свързват с автомобила. Пък ти ако искаш си сложи джанти 4х100 и си перфорирай дисковете с дрелка...всякакви джигити имаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Valiosport написа:kiselo написа:@ValiosportКолега...да гумата има 4 болта. Виждал съм на живо на ляв завой какво се случва като ти се скъса предна дясна джанта с 5 болта и колелото си замина в храстите. Повярвай ми, не искаш да си на мястото на шофьора. Това е като да ми обясняваш, че е безопасно да сипеш 1л вода в маслото на двигателя, та нали има още 3л масло те ще вършат работа...!? Всеки има право да си кара колата както си иска някой може и без гуми да я кара...Аз лично залагам доста на джантите и на гумите. Знам какво е да катастрофираш защото ми се е случвало...затова съветвам да не се правят експерименти с гумите и джантите и детайлите които ги свързват с автомобила. Пък ти ако искаш си сложи джанти 4х100 и си перфорирай дисковете с дрелка...всякакви джигити имаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
колеги на мен ми се е случвало да се откъсне колелото,поради срязани болтове.Нямам идея каква е била причината,но движейки се със 70км/h на прав път ,по едно време бусчето ни се наклони а пред нас гледаме колелото как се отдалечава.Колата е напълно неуправляема , а пред нас гледаме аварирал друг пътнически бус и хора вътре.Ако щете вярвайте,но спряхме като по филмите на 20-30см разстояние.Та представете си каква беля може да стане ,заради едни 5 болта.Бусчето беше служебно и редовно подържано,сравнително ново ,а не като нашите 15+ годишни ковчези.Всеки сам да си прави заключение и дано ми повярва и не иска сам да се убеди дали това е възможно.
Коментар
-
колеги благодаря ви за отзивите и искам да се обърна към ninoneno,колега тези болтове от лада където викаш по здрави ли са от тези които съм аз,и гледам наистина мноого карат с такива джанти 4х100 какво пак и аз взимам тези болтове както казваш хаквам ги и заспива,ти караш ли и ти с такива иначеsasho55
Коментар
-
Колега аз карам вече трета година с такива болтове и нямам никакви ядове главата на самия болт е 19 и е доста доре направенапреди когато бях с 14 джанти оригинални за модела ELX,си спомням че болтовете бяха 17 и с малки глави и неставаха на джантитес които сам сегаFIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар