Колеги имам следния доста странен според мен проблем,-когато си карам и натисна педала до дупка и започва ускорение, стига до 3000-3500 оборота и след това пада малко-от 200 до 500 оборота, и после пак започва да ускорява!Това нормално ли е?Аз мисля че не.Някой ако е имал подобни преживявания ,моля да пише.Също и оборотитре ми на празен ход не са много стабилно-докато загрее стига до 1200 оборота!след това падат, ама общо взето са малко високи(900-1000)Колата е Типо 1.6 и.е.1992г едновалов мотор.Ще съм ви благодарен за съветите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем двигател Типо
Collapse
X
-
Според мен е нормално оборотите да са около 1200 на студено и да паднат до 900 на топло. При мен са на същите стойности. Що се отнася за колебание при ускоряване, не съм забелязал да има такова нещо.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
-
Предполагам не си с дигиталното табло?Иначе оборотите как падат? Примерно държиш предала до край на газта стига до 3000об и след това колата спира буквално и ти се смъкват 200об. и след това рязко пак тръгва така ли?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
sachma написа:Ми да, горе-долу така, само че примерно падат от 3000 на 2500 и после пак тръгва.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Аз друго да питам ... има ли катализатор колата .НЕ съм специалист затова няма да давам акъли по двигателя . Имах аналогичен проблем преди година с един сеат и се оказа че просто катализатора е бил отишъл( разбирай запушен) .The sands of time for me are running low....
Skype Nick: SwordLord
Коментар
-
Стъпково моторче, неговата кожа. И мойто се ебава и по колекторите имам петна от всевъзможни спрейове, ама оправия нема. При мен проблема е лек и не ме бърка много. Пробвай да го почистиш все пак.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:Стъпково моторче, неговата кожа. И мойто се ебава и по колекторите имам петна от всевъзможни спрейове, ама оправия нема. При мен проблема е лек и не ме бърка много. Пробвай да го почистиш все пак.Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
vesko написа:Стъпково моторче, неговата кожа. И мойто се ебава и по колекторите имам петна от всевъзможни спрейове, ама оправия нема. При мен проблема е лек и не ме бърка много. Пробвай да го почистиш все пак.N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:vesko написа:Стъпково моторче, неговата кожа. И мойто се ебава и по колекторите имам петна от всевъзможни спрейове, ама оправия нема. При мен проблема е лек и не ме бърка много. Пробвай да го почистиш все пак.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Ами и на мен не ми се струва че ще е утечка в системата, нито нагорял изпусквателен клапан просто защото всичко е сменяно...А за моторчето де да знам..ново е към 120лв. на БОШ, а като знам БОШ какви боклуци правят...та идея си нямам от какво може да е Май без диагностика на двигателя няма да мине...Та ако някои знае читав майстор в Сф да свирка(че то пишман майстори дал господ).N.Y. State of Mind
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар