Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симптоми за съединител..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Симптоми за съединител..

атовмобила е фиат типо 1.6 94г. Ето и проблема първоначално беше като правих пълен ляв и като дам газ цялата кола тресе подскача имах чустово че моторо ще падне .. отидах в няколко сервиза и неможаха да ми кажат какво е това.. и така карах две седмици .. след време това нещо зе да го прави на равно при скорост 80 90 ..и извесно време си карах с 50 60 но по едно време малко го поизрачках и колата се да подксача да тересе с 20 30 и дигна ли повече ме хвърля на ляво на дясно .. . . отидах при един сервизи сменихме направо полулоска... обаче човека ми каза .. че скоросна кутия и като гледах от кутията пдаха някакви железа и послее тои искара някъв начупен зъб тоест дефернциала... и теи с многоо мъки колата си я прибрах зад блока и вече седи 2 3 седмици.. баща ми ходи при накакъв маистор дето ремонтирал скоросни уж... бил наи добрия и баща ми му обесни цялата ситуация тои му се исмял и му казал смениси съединитела.. ... и ся сам многоо учеден какво да сменям.. и искам да отбележа че сички скорости влизат...гледам че в форума има скоросна кутия от фиат темпра 1992 искам също да попитам дали става за типото ми...
    сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!

Кутия ти става от 1.4 и 1.6 Типо/Темпра независимо от годината От 1.6 двувалка НЕ става ... поздрави
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Re: Симптоми за съединител..

kristo0o_m написа:
      . че скоросна кутия и като гледах от кутията пдаха някакви железа и послее тои искара някъв начупен зъб тоест дефернциала...
      Ако си видял изваден от скоростната кутия счупен зъб с ОЧИТЕ СИ, какво го мислиш, трябва да ремонтираш скоростната или да търсиш друга. Която и операция да направиш, при положение, че съединителя ти е стар, сменяй и него.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Как ще видиш зъб паднал от ск.кутия бе колега!Да не са ти точили маслото?Мисля,че майстора на бащати е прав-смени си съединителя!!!!
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
          Как ще видиш зъб паднал от ск.кутия бе колега!Да не са ти точили маслото?Мисля,че майстора на бащати е прав-смени си съединителя!!!!
          ми да като сменихме полулоските маистора каза че има някакви железа и вътре и точеше маслото и ко бракна в скоросната кутия и искара някакъв зъб начупен и каза от скоросната кутия имам начупен дефенрециал и възможно е да е влязоло съчма в скоросната кутия.. и ми каза да доида с скоросна кутия и два литра масло ас чакам да се стопли времето и да видя.. неволята учи човека.. но колко до съединитела маисторора каза че тоя лагер дето сам го начъпил е в самия съединител .. и там ми прави цялата мизериа.. маистора на баща ми каза че или скоросната кутия върви или невърви..
          сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!

Коментар

аз имах дупка в скоростите на бравото беше се показал 1 сателит, нямаше никакво масло в кутията но също си вървеше Ама като го видях на канала и ми прилоша

Коментар

Абе и аз имам проблем със скоростната кутия и аксиалния лагер на съединителя,сигурно ще си купя кутия и като съвсем преплаче тази ще я сменя.В този ред на мисли,някой знае ли случай на блокирала кутия на типо и какви може да са последствията ако стане в движение !
              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Сега - да поясня, че майстора, извадил зъбите от скоростите съм аз. Все се надявах да е вътрешното каре, тъй като това са симптомите. Не само, че на вътрешното каре на полуоската липсват иглите и ролките, ами и извадих сателитите на парчета отвътре от диференциала. Ролките и иглите на карето, апропо са из скоростите паднали.

Коментар

Щом ///// говори за типо...всички типота мълчат... Колега, щом от нещо си изпадат чаркалаци (още повече скоростна кутия) със сигурност е почупена и е добре да я смениш/ремонтираш. Пък да падат парчета цели...?!?! Купувай си една скоростна кутия от моргата комплект със съединител...450лв излиза комплектната смяна горе долу барабар с цената на новата скоростна кутия и съединител...на нашето типо я сменяхме и излезе горе доле толкова Пък може и да са ни поодрали...баща ми си се занимаваше... Все пак при всички случаи...си е за ремонт или смяна директно...
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                  X