Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

не свети брояча на на километрите :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не свети брояча на на километрите :(

Не свети брояча на на километрите,обаче иначе таблото си свети.Някой знае ли къде му е крушката?? а ами ако е някво реле ако някой е имал подобен проблем да сподели.Благодаря
    nema cel jivot s gluposti da se zanimavam!!
    ama pone polovinata...

Ако става въпрос за Браво/а - имаш изгоряла крушка. Сваля се таблото, а крушките които осветяват различни сектори от него са на цокли, които се свалят със завъртане, доколкото помня.
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Брава е да ама тва с свалянето на цялото табло си е играчка и не е за ламер като мен май или ще си карам без да знам колко км навъртам или в сервиза да се оправят
      ama pone polovinata...

Коментар

ама като се замисля то като е дисплей ква крушка??то аз въобще не мога да видя километрите
        ama pone polovinata...

Коментар

Ако въобще не виждаш километри (дори и на слънце) може би имаш проблем с таблото или някоя от клемите му - например захранващата или самото табле се е прецакало. Ако на слънце се вижда показанието на течния кристал ти е изгоряла крушаката за подсветка, както беше и при мен. Доста труд е свалянето на таблото, ама си го почистих и ревизирах всички крушки - оказа се че за габаритите също ми беше изгоряла.За сваляне на таблото:1. пускаш волана максимално надолу.2. развърташ шестограмните болтове коите се откриват непосредствено зад капака на кормилна колона като волана се смъкне.3. отваряш капака за бушоните и се навежаш едно хубаво и там ще видиш още един болт дето държи маската на таблото - развърташ го и него.4.приваждаш маската на таблото леко навън (въздуховода може и да ти се опуне леко) и изключваш внимателно клемите на бутоните управляващи наклона на фаровета и ако имаш за силата на осветлението.5.махаш маската и ти се отриват още 4 шетограмни болта които дъжат самото табло - развъраш ги.6. внимателно вадиш първо горната част на таблото навън, за да ти се открият клемите - тях ги изключваш (внимавай - имат си запъналки, които трябва да се натиснат за да излезнат)7.вадиш навън таблото и го обръщаш - крушките са на пласмасови цокли вадещи се с четвърт оборот - сменяш само крушките - ползваш си цоклите8. монтираш по обратен ред.Куписи по-скъпи крушки че да не сложиш някакви ментаци да не изгорят набързо пак.Ако не ти свети LCD диплея изобщо размърдай клемите преди да ги откачиш за да провериш дали не е от тях. ако не е - обърни се към специалист по електроника за сервизиране на таблото. Сигурен съм че дори тук във форума ще се намери някой да помогне.А за ламерството - не се притеснявай - операцията не е сложна - просто трябва да си внимателен - да не счупиш нещо. Все от някъде се започва да се става ’домашен майстор’. Успех!
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

мм на слънце въобще не свети днес пробвах ама като светнах с едно фенерче и си видях километрите крушка ще да е маи.Yavor мерси за съвета брато
            ama pone polovinata...

Коментар

100% е крушка, аз преди година правих тази процедура, за 30ина минути се справих,м не е чак толко сложно...Да знаеш че крушката изглежда като умалена габаритна и трябва да се махне от пластмаската която я завива към платката...

Коментар

Давай смело .Yavor ти е описал реда на работа . И аз съм сменял тази крушка - http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...059&highlight=
                Fiat Marea 1.8i

Коментар

Колеги, както добре сте го описали - направо си плаче за една тема "Смяна на крушки по таблото на Браво/Брава/Мареа" в оная тема за "често срещаните проблеми"....
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

Коментар

и сега да ви кажа кво стана днес минах през една дупка с 60км и лампата светна ))Kids don’t try this at home
                    ama pone polovinata...

Коментар

При мен проблема беше като твоя - отворих, пипнах буксата и...светна. Въобще тия връзки май са им слабо място.
                      FIAT Brava 1.4 12V

Коментар

Working...
                      X