Не свети брояча на на километрите,обаче иначе таблото си свети.Някой знае ли къде му е крушката?? а ами ако е някво реле ако някой е имал подобен проблем да сподели.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
не свети брояча на на километрите :(
Collapse
X
-
Ако въобще не виждаш километри (дори и на слънце) може би имаш проблем с таблото или някоя от клемите му - например захранващата или самото табле се е прецакало. Ако на слънце се вижда показанието на течния кристал ти е изгоряла крушаката за подсветка, както беше и при мен. Доста труд е свалянето на таблото, ама си го почистих и ревизирах всички крушки - оказа се че за габаритите също ми беше изгоряла.За сваляне на таблото:1. пускаш волана максимално надолу.2. развърташ шестограмните болтове коите се откриват непосредствено зад капака на кормилна колона като волана се смъкне.3. отваряш капака за бушоните и се навежаш едно хубаво и там ще видиш още един болт дето държи маската на таблото - развърташ го и него.4.приваждаш маската на таблото леко навън (въздуховода може и да ти се опуне леко) и изключваш внимателно клемите на бутоните управляващи наклона на фаровета и ако имаш за силата на осветлението.5.махаш маската и ти се отриват още 4 шетограмни болта които дъжат самото табло - развъраш ги.6. внимателно вадиш първо горната част на таблото навън, за да ти се открият клемите - тях ги изключваш (внимавай - имат си запъналки, които трябва да се натиснат за да излезнат)7.вадиш навън таблото и го обръщаш - крушките са на пласмасови цокли вадещи се с четвърт оборот - сменяш само крушките - ползваш си цоклите8. монтираш по обратен ред.Куписи по-скъпи крушки че да не сложиш някакви ментаци да не изгорят набързо пак.Ако не ти свети LCD диплея изобщо размърдай клемите преди да ги откачиш за да провериш дали не е от тях. ако не е - обърни се към специалист по електроника за сервизиране на таблото. Сигурен съм че дори тук във форума ще се намери някой да помогне.А за ламерството - не се притеснявай - операцията не е сложна - просто трябва да си внимателен - да не счупиш нещо. Все от някъде се започва да се става ’домашен майстор’. Успех!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Давай смело .Yavor ти е описал реда на работа . И аз съм сменял тази крушка - http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...059&highlight=Fiat Marea 1.8i
Коментар
-
Колеги, както добре сте го описали - направо си плаче за една тема "Смяна на крушки по таблото на Браво/Брава/Мареа" в оная тема за "често срещаните проблеми"....Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар