Здравейте, Отскоро съм собственик на въпросния автомобил и не мога да намеря отговор на следните въпроси: 1. Налага ли се при обслужването смяна на масло на скоростите. Колата е на 130000 км. 2. Струва ми се че при смяна напредавките интервала е по дълъг от нормалното. ( сравнено с пълен автоматик може би 2-3 пъти по бавно). Нормално ли е това? 3. Когато работи на място се чува един лек монотоннен шум подобен на тракане през цялото време. Мисля че е от скоростите ( това нормално ли е? ) 4. От време на време се чува леко тракане откъм всмукателните колектори ( не от мотора ) и се чудя какво може да е. 5. С какво масло на Selenia да го карам?6. Духалките в краката и челните не духат. ( работят само отгоре и тези до прозорците. Предполагам че е някоя клапа е заяла или е нещо от електронното управление. Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил? Ще съм благодарен ако някой собственик на Abarth сподели опита си с автомобила, както и ако ме насочите към сервиз, където адекватно да обслужат това зверче.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса за Stilo Abarth ?
Collapse
X
-
колега мога да ти помогна само за скоростите...сменят се по бавно защото това не е автоматик а полуавтоматик разбирай нормална скоростна кутия при която скоростите се сменят от робот разположен върху кутията тоест вместо ти да натискаш съединителя го прави тая машинка и за това е по бавно...от към вървеж как еИ още един въпрос преди да купиш колата при огледа не ги ли забеляза тея проблемиFiat Bravo 1.9 JTD 100
-
Гледах всичко разбира се, но все пак не купувам нова кола. Наясно бях, че все нещо ще трябва да се пипне.Общото състояние е повече от прекрасно. Може би и тези неща са наред, но знам ли? Сменил съм доста коли, но тази ми е първата с полуавтомат и ми се ще да се информирам малко. Колата си върви и си работи и най-вероятно не е нищо сериозно, но все пак да питам някой с опит.Иначе за вървенето мога да кажа само :D :D :DMy Fiat history:
Long time ago: Ritmo Super 85S
Before few years: Fiat Tempra SW 1.6
Now: Stilo Abarth
Коментар
-
Re: Няколко въпроса за Stilo Abarth ?
ickatabg написа:Здравейте, Отскоро съм собственик на въпросния автомобил и не мога да намеря отговор на следните въпроси: 1. Налага ли се при обслужването смяна на масло на скоростите. Колата е на 130000 км. 2. Струва ми се че при смяна напредавките интервала е по дълъг от нормалното. ( сравнено с пълен автоматик може би 2-3 пъти по бавно). Нормално ли е това? 3. Когато работи на място се чува един лек монотоннен шум подобен на тракане през цялото време. Мисля че е от скоростите ( това нормално ли е? ) 4. От време на време се чува леко тракане откъм всмукателните колектори ( не от мотора ) и се чудя какво може да е. 5. С какво масло на Selenia да го карам?6. Духалките в краката и челните не духат. ( работят само отгоре и тези до прозорците. Предполагам че е някоя клапа е заяла или е нещо от електронното управление. Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил? Ще съм благодарен ако някой собственик на Abarth сподели опита си с автомобила, както и ако ме насочите към сервиз, където адекватно да обслужат това зверче.
Коментар
-
Благодаря за отговорите, Днес обслужих колата и всичко си е наред. Оказа се, че само датчика на коляновия вал прави номера и след като го смених всичко се оправи.Маслото сложих 20К каквото си го дават по книжката. Малко се притеснявам от много ниското разположение на въздушния филтър и дали няма да глътне водица при по силен дъжд и локви. На другите безнинови мотори пак ли отдолу зад радиатора? Имал ли е някой от вас проблем свързан с филтъра?П.С - При теста на колата след сервиза един забързан Сивик 1.6i беше ужилен от скорпиона доста лошо. По интересно беше изражението на шофьора. , вероятно си мислеше, че съм 1,6 или 1.8.My Fiat history:
Long time ago: Ritmo Super 85S
Before few years: Fiat Tempra SW 1.6
Now: Stilo Abarth
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар