Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мека връзка за Браво 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мека връзка за Браво 1.4

Интересуват ме размерите(диаметър и дължина) на меката връзка за Браво 1.4 12V.Нещо много се е разручало гърнето ми и ми се струва, че е точно от тая връзка - един доста неприятен шум, наподобяващ съскане.
    Bravo(TM) HGT

Добра мека връзка си бях взел от магазина на Стамболийски, но честно казано вече съм забравил за размера... Не е зле да видиш как е и катализатора, често при неговото запушване започват ядове с меките връзки.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
      Добра мека връзка си бях взел от магазина на Стамболийски, но честно казано вече съм забравил за размера... Не е зле да видиш как е и катализатора, често при неговото запушване започват ядове с меките връзки.
      Катализатор - няма такива екстри Разчистих колата веднага след като я взех. Просто с времето и с тея високи обороти, които му държа си отиде тая връзка. От нея се чува проблемното съскане. Някой има ли идея какви пари е горе-долу? И най-вече размери ми трябват.
      Bravo(TM) HGT

Коментар

Хм интересно... Аз докато имах такова фиатче мислех че е без мека връзка ама изглежда съм се бъркал

Коментар

VeSSkO написа:
          zgabrovski написа:
          Катализатор - няма такива екстри Разчистих колата веднага след като я взех. Просто с времето и с тея високи обороти, които му държа си отиде тая връзка. От нея се чува проблемното съскане. Някой има ли идея какви пари е горе-долу? И най-вече размери ми трябват.
          Мека връзка 25-50лв зависи каква е,но има некой е*ани модели на фият кат моят дето ставала само оригинална мека връзка за 85 лв без монтажа За тва сега съм само оригиналнио тръби до картера,назаде права тръба и хромирано спортно гърне...Не можеш си е смениш сам меката връзка,за тва ходи на некой майстор, зависи какъв попаднеш ма 50лв е добра цена,ако се пазариш можеш и много по надолу да паднеш (п>С>арабите дет ми правиха колата ми зеха 2 пъти грубо казано по малко със материалите спрямо всички други от софия майстори)

Коментар

И в крайна сметка размери?
            Bravo(TM) HGT

Коментар

Uneek написа:
              Хм интересно... Аз докато имах такова фиатче мислех че е без мека връзка ама изглежда съм се бъркал
              Аз докато не прочетох това мнение бях убеден, че нямам мека връзка, колкото и пъти да съм я вдигал не съм я виждал.
              "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
              Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Коментар

VeSSkO написа:
                И в крайна сметка размери?
                Пич иди на някой канал и с една рулетка... Иначе и по-дълга, и по къса да да вземеш - не е проблем после майсторите ще я напаснат, само не ходи при арабите - нарочно не правят нещата като хората, само за да им кацнеш наново след някой и друг месец.Телефона на маг. на Стамболийски е 9200181, звънни му и го питай за мека връзка за браво/брава 1.4, вероятно ще знае размера.

Коментар

А какво ще стане, ако я рециклирам? и сложа една тръба на нейно място(твърда връзка)?
                  Bravo(TM) HGT

Коментар

Ами ще си създадеш ядове - при Уно например (каквото съм имал) нямаше такава връзка(фабрично). Вибрациите от мотора се предаваха по цялата изпускателна система, което водеше до често късане точно на двуцевката. Освен това вибрираха и гърнетата, като се удряха в пода на колата.

Коментар

Ами то и сега с тази мека връзка си вибрира гърнето ... но не се удря.
                      Bravo(TM) HGT

Коментар

Послушай zgabrovski! Ще ти дам пример и с моя предишна кола (Ланча Делта 1.5). При поредното скъсване на меката връзка не можах да намеря и се принудих временно да реша проблема с тръба (както ти предлагаш). Резултатът беше, че се появиха осезателни вибрации, а в някои режими си бяха направо дразнещи (явно при определени обороти силовият агрегат изпада в резонанс). Като се замислиш, не става дума само за комфорт - тези вибрации едва ли са много здравословни за автомобила.Тогава за сетен път се убедих и в правотата на приказката за скъпото и евтиното: смених (май) 3 меки връзки докато накрая взех истинска. Струваше почти 2 пъти повече от другите, но с това приключи упражнението
                        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ok, мерси за полезната информация.
                          Bravo(TM) HGT

Коментар

Абе колеги, снощи слизах на канал под Бравата - ами мека връзка (такава каквато очаквах - мрежеста оплетка) не видях. Точно преди катализатора има едно тумбест метално ’нещо’ с диаметър малко по-голям от този на тръбата и дължина околок 15 сантиметра - ако това е мака връзка то тя е от ’ябълковидния’ тип - аз друго обяснение нямам.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                              Абе колеги, снощи слизах на канал под Бравата - ами мека връзка (такава каквато очаквах - мрежеста оплетка) не видях. Точно преди катализатора има едно тумбест метално ’нещо’ с диаметър малко по-голям от този на тръбата и дължина околок 15 сантиметра - ако това е мака връзка то тя е от ’ябълковидния’ тип - аз друго обяснение нямам.
                              Да, такава е. Не е с мрежеста оплетка. Тумбеста е с една цепка
                              Bravo(TM) HGT

Коментар

Working...
                              X